Vacante

Calatorie tomnatica prin Japonia

Daca iti doresti o experienta cu totul speciala in acest sezon, profita de lunile de toamna si mergi in Japonia. Peisajele sunt uluitor de frumoase si vei avea extrem de multe locuri de vizitat. Ofertele agentiilor pentru acesta perioada cuprind si excursii scumpe, pentru cei care scot din buzunar mai mult de 2500 de euro. Ceea ce vei vedea merita insa banii, caci Japonia este o experienta orientala total aparte, pornind de la marile tehnologii, la frumusetile florei si felul de a fi al oamenilor. Oferte pentru Japonia in aceasta toamna kabukiIn noiembrie, o excursie de 12 zile te costa aproximativ 3000 de euro. In aceasta suma ai asigurate transportul cu avionul, transportul cu autocarul, cazarea la hoteluri de 4 stele, pensiunea completa, intrarile la obiectivele din program. O excursie mai scurta, de 9 zile te costa cu aproximativ 1000 de euro mai putin. Transportul se face cu avionul si cazarea este la hoteluri de 4 stele. Cultura si civilizatie japoneza Cand ajungi in Japonia, trebuie sa vezi macar un spectacol de teatru kabuki. Acest tip de teatru traditional, datand de la inceputul secolulul al XVII-lea, este cunoscut in lume pentru machiajul purtat de actori si pentru forma de spectacol stilizat. fuji2Un alt simbol universal cunoscut pentru Japonia este muntele fuji. Vulcanul se afla in sudul insulei Honshu, in provincia Yamashita. Panorama asupra muntelui este spectaculoasa, drept pentru care Fuji apare reprezentat in arta, teatru si pictura, fiind considerat munte sacru. Cu toate acestea, conditiile climaterice aspre nu permit ascensiunea decat o luna pe an, prin august. In Japonia arta, natura si religia se impletesc in orase precum Kyoto. Aici poti vizita temple si gradini, care au o frumusete aparte in zilele timpurii de toamna, cand frunzele isi schimba culoarea. Japonezii au o sensibilitate artistica aparte, regasita in gradini prin atentia fata de detaliu, in ornamentatiile de piatra, lemn sau in forma vegetatiei, atent ingrijita. Este bine sa stii mancare japoneza

  • Metrou. In Japonia circuli cel mai usor cu metroul. Indicatoarele sunt in japoneza si engleza, astfel incat te poti orienta destul de bine. Este bine sa verfici cand cumperi biletul care sunt regulile, pe ce companie este valabil si sa nu uiti sa-l compostezi si la iesire daca este necesar. Pretul unui bilet este de aproximativ 5 euro.
  • Cumparaturi. In Takashimaya, un centru comercial mare, poti gasi suveniruri si diverse lucruri traditionale. Pentru preturi mai mici, mergi in zonele de periferie .
  • Clima. In general este clima temperata, dar cu variatii importante de la nord spre sud. Iarna nu ninge mult. Este umezeala cam tot timpul anului, iar vara este sezonul taifunurilor.
  • Shinkansenul. In Japonia, trenul expres se numeste Shinkansenul si costa cam 80 -90 euro intre Tokyo si Osaka.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea