Vacante

#taramul sfant #calatorie spirituala #calatorie

Calatorie spirituala: Cum sa te pregatesti pentru a vizita Taramul Sfant in 2019

Unele locuri raman impresionante si iti bantuie sufletul multa vreme dupa ce ai plecat. Nu esti singurul om care simte aceste lucruri, multi incearca sentimente si emotii deosebite, promitandu-si ca vor reveni cat de curand pentru a se reincarca cu energie pozitiva. O destinatie pe care nu trebuie sa o eviti si care poate deveni rapid hrana pentru sufletul tau este Israelul.

Turistii romani au inceput sa viziteze aceasta tara, asa ca, daca iti doresti sa faci aceasta calatorie, invata din greselile lor, aduna cateva sfaturi utile si pregateste-te pentru cea mai tare experienta din viata ta. Daca la inceput majoritatea poate fi atrasa din cauza preturilor mici la bilete, mai ales in plina iarna europeana, pe masura ce viziteaza tara turistul va fi sedus de multe alte lucruri interesante.

Motivele care te determina sa faci o astfel de calatorie

Israelul este o tara care invita la relaxare si la a petrece timp de calitate fara frica, siguranta fiind mult mai mare decat in orice loc din Europa, asa ca nu ezita si pregateste-te de un sejur in Israel alaturi de cei dragi. Iata ce vei gasi aici:

  1. Plaje senzationale;
  2. Vremea foarte buna pe tot parcursul anului. Desigur, trebuie sa tii cont de faptul ca vara temperaturile trec de 40-45 de grade Celsius si ca va fi destul de greu de suportat;
  3. Experienta spirituala de neuitat;
  4. Locuri incarcate de istorie (situri arheologice);
  5. Viata de noapte fabuloasa in Tel Aviv;
  6. Efectele terapeutice ale Marii Moarte;
  7. Desertul;
  8. Mancarea delicioasa;
  9. Viata culturala abundenta.

Perioada de calatorie optima

Te incanta ideea si vrei sa pui la cale aceasta aventura a vietii tale? Atunci ia in calcul faptul ca vara este prea cald pentru a putea sa vizitezi tot ce iti doresti si ca trebuie sa alegi perioada optima cautand doar acele oferte de turism ce se potrivesc dorintelor tale.

Cu ce te deplasezi

Cea mai buna modalitate de a pleca in Israel este avionul, chiar daca vei trece prin cateva experiente uneori enervante:

  • Sunt controale foarte riguroase la aeroport;
  • Trebuie sa dai explicatii despre bagajele tale (ce contin, daca te-a ajutat cineva sa le faci etc.);
  • Este indicat sa ajungi cu 3 ore inainte de plecare, pentru ca treci printr-un control sever;
  • Zborul dureaza doar 2 ore si jumatate;
  • In Israel te vei deplasa cu autobuzul, mereu insotit de militari profesionisti, bine inarmati.

Aduna informatii despre mancare, apa, activitati distractive etc.

Standardele legate de igiena, sanatate, confort, mancare si distractie sunt extrem de ridicate, iar turistii vor aprecia din plin toate aceste lucruri:

  • Poti manca linistit de pe strada sau din piata;
  • Consuma apa imbuteliata, de regula, dar nu se intampla nimic nici daca bei de la tasnitoarea publica;
  • Daca esti vegan, Israelul devine destinatia ta de vis;
  • Viata de noapte este interesanta, vesela, in Tel Aviv exista cluburi de noapte, dar si o plaja ce se intinde cam 10 km.

Trebuie sa cunosti limba engleza pentru a te intelege cu ceilalti

Nu-ti face griji in ceea ce priveste comunicarea cu israelienii, pentru ca acestia stiu engleza de mici, asa ca vei putea afla ce doresti, de oriunde (in autobuz, la piata, pe strada etc.)

In final, tine cont de toate aceste sfaturi si informatii utile si pleaca in sejur intr-o tara din care orice ateu se intoarce credincios. Cel putin asta spun foarte multi turisti care sunt cuprinsi de o stare greu de reprodus in cuvinte dupa ce viziteaza Biserica Sfantului Mormant, Zidul Plangerii, drumul Crucii, precum si alte obiective istorice.

Surse foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea