Vacante

#edinburgh #scotia #hotel #circuit #castel #palat #festival

Calatorie in vechiul Edinburgh

Daca visezi la o vacanta incarcata de istorie, noi iti propunem o calatorie in Edinburgh . Te vei plimba in voie prin gradinile publice si vei vizita castelele misterioase ale Scotiei, catedralele si manastirile ei, cu vechimea lor pierduta in linistea acestui oras cultural.

Turistii care merg pe cont propriu trebuie sa se pregateasca pentru preturile din Edinburgh. Hotelurile de 2 stele au camere de la 65 euro, iar pentru un confort de 3 stele poti plati peste 100 euro pe noapte, cazare cu mic dejun.

Excursiile in Scotia, organizate de agentiile de turism, au o durata mai mare de o saptamana si preturi de aproximativ 1000 euro de persoana. Astfel, pentru un circuit in care sunt cuprinse principalele obiective turitice scotiene dureaza 13 zile si costa 1410 euro de persoana. Pachetul include cazari in hoteluri de 2 si 3 stele cu mic dejun, bilet de avion, transport cu autocar si servicii de ghid. Pentru taxa de aeroport se platesc 90 euro de persoana.

EdinburghCe vizitam in Edinburgh

Un tur pietonal cu ghidul local include Castelul si Palatul Regal, Catedrala St. Giles, apoi Charlotte Square si George Street in orasul nou. The Old Town este partea medievala a orasului, cu stradute inguste si cartiere vechi. Tot aici se afla si St. Giles' Cathedral, un lacas religios de prima mana pentru biserica prestiberiana, fondat in 1120. Intrarea este libera, insa poti face o donatie de 3 lire. Se permite fotografierea interiorului, contra unei taxe de 2 lire.

Castelul Edinburgh

Tronand deasupra orasului Edinburgh, castelul care ii poarta numele a devenit una dintre cele mai importante atractii turistice ale Scotiei. Ansamblul are o vechime de peste 3000 de ani, fiind descoperite urme ale locuintei umane din 900 i. CH, din Epoca de Bronz tarzie. In Evul Mediu, Castelul devine locuinta casei regale, cartierul serifului din Edinburgh, garnizoana militara, precum si visteria in care isi tineau averea si bijuteriile capetele incoronate.

EdinburghCastlesmPretul unui bilet pentru adulti este de 12 lire, iar pentru copii, 6 lire. Pentru audioghid se plateste 3 euro pret intreg si 1 euro pentru copii intre 5 si 15 ani. Audioghidurile sunt disponibile in punctele Audio Guide Pick Up si ofera descrieri ale castelului in 8 limbi de circulatie. Daca ai Explore Pass, beneficiezi de o reducere de 20%. Exista deasemenea si ghiduri Braille , la cerere, oferite la casa de bilete. Expozitia de Bijuterii ale Coroanei include interpretarea in alfabetul Braille. Poti descarca de aici ghidurile gratuite pe care sa le folosesti inainte de a vizita castelul

 

Edinburgh  este renumit pentru evenimentul anual cel mai important, numit Edinburgh Festival, care reprezinta o perioada de aproximativ 4 saptamani, in luna august, in care au loc in mod independent mai multe festivaluri precum: edinburgh fringe, cel mai mare festival de arta din intreaga lume; Edinburgh International Festival, eveniment dedicat artelor spectacolului (in special opera, teatru, muzica, dans); Edinburgh International Film Festival, cel mai mare festival de film continuu, in cadrul caruia sunt prezentate momente importante din cinema, premiere internationale si din Marea Britanie.

Daca ajungi in Edinburgh in perioada in care au loc astfel de evenimente, trebuie sa-ti rezervi locul din timp, pentru ca festivalurile atrag un mare numar de turisti in capitala scotiana.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre. Trebuie doar sa te inscrii la newsletterul de turism si sa raspunzi la o intrebare .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea