Vacante

#canterbury #anglia #kent #castele

Calatorie in Gradina Angliei, Kent

In apropierea Londrei aglomerate si zgomotoase se afla comitatul Kent, una dintre cele mai frumoase regiuni ale tarii. Kentul a fost supranumit “Gradina Angliei”, gratie atmosferei idilice, castelelor medievale, fermelor si livezilor de aici.

Ce vizitezi in tinutul Kent

St. Augustine's Abbey. Manastirea a fost fondata undeva dupa anul 597 de catre Sfantul Augustin. St. Augustine's Abbey este considerata locul de renastere a crestinismului in partea de sud a Angliei. Manastirea benedictina a fost ridicata in afara zidurilor orasului Canterbury , iar unul dintre principalele sale roluri era sa devina locul de veci al regilor anglo-saxoni ai Kentului.

Castelul LeedsProgram cu publicul: intre 1 septembrie – 31 martie: sambata si duminica 11:00 – 17:00
Pret intrare: 4.20 lire adulti; 2.10 lire copii; 10.50 lire bilet pentru familii. Se poate cumpara un bilet comun, pentru intrarea la St. Augustine's Abbey si Canterbury Cathedral, la pretul de 7.50 lire (intreg) si 6.50 lire (redus).

Canterbury Cathedral. Fondata in 602 de Sfantul Augustin, Canterbury Cathedral este una dintre ce mai vechi biserici crestine din Anglia. Dupa martiriul Sfantului Thomas Becket din 1170, catedrala a devenit loc de pelerinaj si un important centru spiritual. Interiorul ilustreaza scene din Miracolele Sfantului Thomas Becket si evenimentele care au dus la martiriul acestuia. Capela Trinitatii a fost construita special pentru mormantul sfantului, care s-a aflat aici din 1220 in 1538. Pe locul criptei a mai ramas o candela. Ferestrele medievale ale lacasului crestin sunt unele dintre cele mai timpurii si mai fin lucrate din Europa. Majoritatea sunt originale si au fost reconditionate in secolul al XIX-lea. Una dintre ele il reprezinta pe Adam sapand cu o lopata si dateaza din 1180. Aici poti viziona galeria foto cu vitralii din Canterbury Cathedral.

Canterbury Cathedral corCanterbury CathedralProgram cu publicul: 1 octombrie – Paste  luni – duminica 9:00 – 16:30
Pret intrare: 4 lire adulti; 2.50 lire studenti si pensionari; 1.50 lire copii.
Pentru mai multe detalii, consulta site-ul oficial.

Leeds Castle. Tot in Kent, la o distanta de 4 mile de Maidstone, se afla unul dintre cele mai bine situate castele medievale ale Angliei, Leeds Castle. Ansamblul a fost ridicat la inceput in 857, in timpul domniei lui William Cuceritorul. In anul 1278, cladirea devine Palatul regal al lui Edward I. In urmatoarele 3 secole, Castelul joaca rol de resedinta regala pentru 6 dintre reginele Angliei, castigandu-si, astfel, numele de “Castelul Doamnelor”. Cu o vechime de o mie de ani, castelul si-a castigat un renume si in domeniul paranormalului. Leeds Castle figureaza pe lista monumentelor istorice bantuite din Anglia. Legenda povesteste ca, atunci cand urmeaza sa se intample ceva rau, apare silueta unui caine negru, simbol al mortii. Aceasta legenda a crescut popularitatea castelului in randul vanatorilor de fantome si curiosilor.

LeedsLa castel se organizeaza conferinte, intalniri , nunti, banchete si alte evenimente. Unele dintre acestea sunt special create pentru turisti. Astfel, in noiembrie vor avea loc spectacole tematice:  muzica si focuri de artificii , Legenda Excalibur , etc.

Exista si oferte de cazare, intr-o atmosfera romantica si eleganta, intr-una dintre vilele domeniului Leeds. Este vorba despre case vechi de sute de ani, reconditionate si amenajate, cu piese antice si moderne. Un sejur de o saptamana costa 600 de lire, in care sunt incluse toate functionalitatile (curent, caldura, electricitate, etc).  Mai multe informatii despre ofertele de inchiriere gasesti aici.

Parcurile castelului au fost amenajate la inceputul secolului al XVIII-lea si multi arbori care au fost plantati pe atunci inca mai exista. Parcurile presarate de rauri si lacuri gazduiesc peste 30 de specii de pasari de apa, care rate, gaste, lebede si altele. Primavara, vizitatorii castelului care se plimba prin parcurile si gradinile palatului pot admira narcisele si anemonele in floare. Iubitorii de animale gasesc la castel un loc special amenajat unde sunt crescute mai multe specii de pasari, unele dintre ele rare. Exista posibilitatea de a infia o pasare, la centrul de aici.

Pret intrare: 15 lire adulti; 12.50 lire pensionari, studenti, persoane cu dizabilitati; 9.50 lire copii intre 4 si 15 ani. Detalii pe site-ul oficial.

Dover CastleAlte activitati in Kent

Comitatul dispune de numeroase posibilitati de a-ti petrece timpul liber. Daca vrei sa mananci in oras, poti alege unul dintre restaurante, un pub local, o ceainarie sau o cafenea. In Faversham, turistii  descopera o traditie veche de 300 de ani in productia de bere, iar in Canterbury , Biddenden sau Cranbrook, au posibilitatea sa deguste soiuri de vin, sa faca tururi la podgorii si sa incerce produsele gastronomice ale zonei.

In functie de perioada in care vizitezi Kentul, ai ocazia sa participi la evenimentele desfasurate in comitat. De exemplu, in prima zi de noiembrie are loc in Western Heights, Dover, Parada Dovlecilor. Lumea obisnuieste sa se costumeze, pregatindu-se cu dovleci scobiti, cu chipuri fioroase. De Craciun, la Castelul Hever se aprind beculetele in interior si in gradinile inconjuratoare, se canta colinde si se asculta muzica. Aici gasesti lista cu evenimentele de peste an. Amatorii de sport au de ales intre golf, ciclism, calarit sau navigat. De exemplu, unele dintre cele mai bine intretinute terenuri de golf se afla in clubul din Canterbury, Broadstairs si langa Castelul Leeds.

Un tur organizat, in Canterbury, Leeds Castel si Dover costa 455 lire, pentru 2 persoane si are o durata de 7 ore, potrivit British Tours. Transportul cu minibus-ul este inclus.

Unde te cazezi in comitatul Kent

Comitatul dispune de numeroase hoteluri, multe dintre ele fiind cladiri istorice amenajate la standarde contemporane. Daca vrei sa stai in Tenterden, poti opta pentru casele in stilul dinastiei Tudor. O astfel de vila, inconjurata de gradini impresionante, cu salon victorian pentru servit ceaiul, costa 60 lire pe noapte. Oferta include mic dejun si cazare. Hotelurile de 4 stele pot ajunge la 150 euro pe noapte, iar cele mai ieftine camere sunt cele unde se doarme la comun, pretul fiind de 17 euro de persoana.

Participa la concursul de turism si castiga premiile noastre, utile pentru vacanta. Trebuie doar sa fii abonat acasa.ro si sa raspunzi la o intrebare.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea