Vacante

#vacanta #avion #bagaje

Calatoreste inteligent cu avionul II

Pe langa biletele de avion obisnuite, din hartie, poti opta pentru varianta online sau sms. Unele companii permit sa te inregistrezi la un zbor cu ajutorul telefoniei mobile. Odata ajuns la aeroport imprimi cartea de imbarcare de la chioscurile libre-service. Plata biletelor de avion se face de obicei dupa maxim 48 din momentul rezervarii. La low-cost poti obtine eliberarea biletului chiar si in aceeasi zi. Insa procedurile tin strict de companie.

Nu este indicat sa faci mai multe online pentru acelasi bilet. Sistemele de verificare ale companiilor pot anula, una, mai multe sau toate rezervarile facute pe acelasi nume.

Reprezentantii companiei alese

Daca ai ales un pachet de vacanta de la o agentie de turism , de obicei in cadrul ofertei ai asigurata si asistenta reprezentantilor acelei companii. Foloseste-te de sprijinul lor, mai ales ca serviciile lor sunt incluse in pret. Reprezentantii unei agentii sunt responsabili de conditiile de odihna si de multumirea turistilor pe tot parcursul sejurului. Acest lucru implica inclusiv sa te intampine la aeroport si sa te ajute cu formalitatile la vama. Tot ei sunt cei care iti asigura transportul de la aeroport la hotel si retur.

Cunoscand foarte bine zona in cauza, ei sunt in mai masura sa te ajute daca vrei sa schimbi niste bani la un chiosc valutar si ar putea sa te sfatuiasca sa nu faci acest lucru pe aeroport, pentru ca acolo cursul este in defavoarea ta.

Ai grija de bagaje

Cat stai cu bagajele in aeroport, inainte de check-in, este important sa ai atentie distributiva. Fii cu ochii pe genti , portofel, bagajul de mana si celelalte bunuri. Te poti folosi de carucioarele existente ca sa-ti fie mai usor.

Daca folosesti aceleasi genti de voiaj ca data trecuta, ai grija sa scoti vechile etichete inainte de a le da personalului aeroportului, pentru imbarcare. La imbarcare, cand sunt inregistrate, gentile tale primesc noi echichete cu numarul zborului si destinatia. Asigura-te ca aceste date sunt cele corecte.

Daca poti, fa-ti un semn pe genti pentru a le recunoaste mai repede la sosire. Vei castiga timp pretios. Aeroporturile au etichete care se elibereaza pentru a fi completate cu datele personale si introduse in interiorul si exteriorul bagajului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea