Vacante

#interrail #tren #europa

Calatoreste in Europa cu InterRail

Oferta InterRail reprezinta un mod avantajos, placut si rapid de a calatori cu trenul in tarile de pe continentul european.

Printre tarile participante se numara Marea Britanie, cu reteaua ATOC, Grecia (Attica), Franta (SNCFR), Germania (DB), Ungaria (MAV), Portugalia (CP), Belgia (SNCB). In total sunt 31 de tari care au cai ferate InterRail. Printre ele figureaza si Romania, cu CFR-ul. Permisul nu este valabil pe parcursul din tara de resedinta.

Pe de alta parte, Albania, Andora, Belarus, Cipru, Estonia, Insulele Feroe, Islands, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Moldova, Monaco, Rusia, San Marino, Ucraina si Vatican sunt tari care nu fac parte din comunitatea InterRail, insa rezidentii acestor tari pot sa achizitioneze un permis InterRail.

Persoanele eligibile pentru obtinerea unui permis InterRail trebuie sa fie rezidente permanente in Europa. Daca un rezident al altei tari (fie din Europa, fie din afara Europei) locuieste pe continentul european minim 6 luni, atunci el este considerat rezident permanent in Europa. Acest lucru poate fi verificat prin viza turistica si astfel i se da dreptul de a achizitiona un permis InterRail.

Transportatorii din comunitatea InterRail ofera calatorilor posesori de permise InterRail o serie de bonusuri, diferite de la tara la tara: gratuitati pentru tururi de oras, alte mijloace de transport, intrari la obiective turistice, etc. De exemplu, in Grecia aceste discounturi se pot face pentru trecerile cu feribotul (din Patras si Igoumenitsa in Ancona si Bari), cazari pe feribot (exceptand cabinele de lux) croaziere, etc. O reducere de 20% se acorda pentru o croaziera cu durata de o zi (pranzul inclus), din Atena in insulele Aegina , Poros , Hydra.

In Romania sunt in general reduceri la hoteluri din principalele puncte de interes turistic (Bucuresti, munte - Busteni, mare - Eforie). InterRail Romania Pass costa intre 93 si 188 euro, pentru o perioada de la 3 la 8 zile intr-o luna (clasa I, bilet pentru adulti). Orice Pass de clasa I poate fi folosit si la clasa a II-a, insa invers trebuie platita diferenta.

In functie de nevoile calatorilor, permisul poate fi valabil o singura data si atunci poarta numele de one country pass; in alte cazuri exista permisul Global InterRail (InterRail Global Pass).  In cazul permiselor disponibile pentru o tara, se poate alege perioada de valabilitate (3, 4, 6 sau 8 zile intr-o luna).One Country Pass poate fi folosit in peste 26 tari.

InterRail Pass are o durata de valabilitate care difera de la 10 la 22 de zile sau o luna. Se acorda reduceri pentru copii si pentru tinerii pana in 26 de ani. Un card de adult costa 329 euro la clasa I si 249 euro la clasa a II-a. (Perfect Tour).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea