Vacante

Bulgaria ne concureaza si la ofertele de munte

Concurenta intre turismul bulgar si cel romanesc continua chiar si in prima luna a acestui an. Dupa ce in vara lui 2007 romanii au invatat pe de rost drumul catre litoralul bulgaresc, acum acestia se indreapta catre statiunile de ski ale vecinilor nostri.

De sarbatori au existat unele plangeri ale turistilor romani cu privire la comportamentul autoritatilor din Bulgaria si chiar al unor localnici . Cu toate acestea, Valea Prahovei , de departe numarul 1 in Romania ca destinatie de iarna, incepe sa fie amenintata de ofertele bulgaresti. Acest lucru se intampla din cauza ca Bulgaria continua sa ofere servicii de calitate la preturi mai mici decat cele din tara. Daca in vara o saptamana in Nessebar costa 800 RON de persoana la un hotel de 5 stele, acum situatia se repeta.

Exista hoteluri de 4 stele cu preturi care nu ajung nici la 250 euro pentru un sejur de 7 zile. La Predeal insa un weekend ajunge la 400 euro, pentru acelasi confort. Alti factori care atrag ii constituie infrastructura bine pusa la punct, altitudinea mai mare a statiunilor montane bulgaresti, precum si numarul mare de locuri de cazare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea