Vacante

#vacanta #belgia #bruges #ciocolata belgiana

Bruges, un oras cu iz medieval perfect pentru o escapada de toamna

Bruges sau Brugge, cum se numeste in limba olandeza, este un orasel situat in Flandra de Vest, din Belgia. Numele orasului inseamna "pod" sau "punte" in norvegiana veche, iar, datorita canalelor care strabat urbea, s-a ales si cu supranumele de "Venetia Nordului". Toamna este cel mai bun moment pentru vizitarea orasului Bruges, datorita peisajelor rosiatice desenate parca de un pictor priceput.

Toamna, anotimpul perfect pentru o vacanta in Bruges

Daca vrei sa-ti petreci vacanta de toamna in Bruges, trebuie sa stii inainte de toate ca aici se vorbeste flamanda si, spre deosebire de multe alte orase europene, strazile nu sunt prea aglomerate de turisti.



Sursa foto: deviantart.net

De fapt, acesta este unul dintre marile avantaje ale unei escapade in Bruges in perioada toamnei. Doar in centrul vechi gasesti mai multa aglomeratie, dar cu siguranta vei izbuti sa vizitezi tot ce te intereseaza si sa fotografiezi in liniste peisajele superbe.



Sursa foto: flickr.com

Deplasarea cu bicicleta, "obligatorie"

In Bruges, bicicleta este la putere, asa ca, daca vrei sa te deplasezi dintr-o zona in alta a orasului, iti poti inchiria si tu o bicicleta de la aproape orice colt de strada.




Sursa foto: wallpaperup.com

Ciocolata, cartofii prajiti si berea, delicii pentru orice turist

Odata ce ajungi in Bruges, vei vedea o multime de buticuri si magazine care vand ciocolata. Nici nu este de mirare, de vreme ce ciocolata belgiana are o traditie indelungata si este recunoscuta la nivel mondial ca fiind una dintre cele mai bune.




Inainte sa-ti cumperi praline si alte specialitati din ciocolata, testeaza piata, adica viziteza mai multe magazine, pentru a descoperi cele mai bune oferte.



Despre cartofii prajiti din Bruges se spune ca dau dependenta, atat sunt de buni. Incearca si tu un preparat local foarte indragit, moules-frites, adica scoici cu cartofi prajiti. Daca langa ei asezi o halba de bere locala, deja poti considera ca ai o vacanta de toamna reusita in toate punctele de vedere.


Ce poti face ca turist in Bruges

  • viziteaza Centrul Vechi sau Grote Markt, unde cladirile si stradutele inca pastreaza aerul medieval de altadata.
  • viziteaza Turnul Belfort, construit in anul 1220.
  • viziteaza Onze Lieve Vrouw, Biserica Maicii Domnului, care adaposteste o statuie realizata de marele Michelangelo.
  • admira Bruges-ul din barca. O calatorie cu barca este mult mai ieftina decat una cu gondola in Venetia.
  • viziteaza bazilica Sfantul Sange (Basilique du Saint-Sang), unde se spune ca se pastreaza o fiola cu sangele lui Hristos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea