Vacante

#bran #romania

Bran, legenda care prinde

Pentru toti aceia care doresc sa petreaca cateva zile linistite la munte si sa aiba ce vizita, Branul este o destinatie potrivita. Localitatea Bran se bucura de o mare popularitate in toata lumea, gratie legendei Contelui Dracula, pe de o parte, si a istoriei domnitorului Vlad Tepes, pe de alta. Astazi, Branul se inscrie pe primele locuri in lista punctelor de atractie, pentru turistii straini. A devenit astfel unul dintre simbolurile Romaniei si prin urmare contribuie mult la dezvoltarea turismului in tara.

Cum ajungem la Bran

Este situat la aproximativ 30 de km de Brasov, pe soseaua ce leaga orasul de Campulung Muscel . Se poate ajunge cu masina, sau cu trenul, insa acesta din urma are ca statie Brasovul sau Predealul, in functie de directia din care vii.

Unde gasim cazare in Bran ?

Fiind un loc frecventat de catre turisti pe toata durata anului, Branul si-a dezvoltat o infrastructura. Prin urmare, gasim aici hoteluri, vile, apartamente si pensiuni, acestea din urma mergand de la o margareta la cinci. In perioadele de sarbatori sau in sezon, este bine sa faci o rezervare inainte. La cerere, este posibil sa fie obligatoriu un avans de 50% facut direct pe internet. O camera este in general cam 20 de euro pe noapte, dar preturile variaza in functie de facilitatile oferite si de numarul de stele sau margarete. 

De ce merge lumea la Bran

Poate romanii sunt deja plictisiti de povestea contelui cel fioros, insa nu si de celelalte atractii ale localitatii. Branul este potrivit atat pentru un weekend, fiind o zona montana linistita, cu aer curat si dealuri impadurite pentru plimbari in natura. Se pot face reuniuni de familie, se organizeaza aniversari sau chiar se tin teambuilding -uri. In plus, la Bran se mananca romaneste, dupa retete traditionale, in restaurantele si localurile din zona si se asculta muzica din Ardeal. O alta mare atractie este castelul in sine. Atestat prima data in secolul al XIV-lea, Castelul Bran a fost construit pe o stanca, din considerente strategice si economice. In urma Marii Uniri, ajunge sub patronajul Reginei Maria, sub forma unei donatii din partea Consiliului orasenesc din Brasov. Potrivit obiceiului ei de a se implica in proiecte de restaurare si design interior , si de aceasta data aceasta transforma monumentul intr-o resedinta de vara cat mai intima si mai confortabila. Doritorii de excursii pot sa viziteze localitatile din jur, Cetatile Rasnov si Sighisoara, orasul Brasov.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea