Vacante

#berlin #turist in berlin #berlin vara #obiective turistice berlin

Berlin, orasul perfect pentru o vacanta de vara reusita

Cand iti planifici vacanta de vara, intotdeauna primele alegeri sunt marea sau muntele, in tara sau in strainatate. Dar exista si alte moduri in care iti poti petrece vacanta de vara. De exemplu, poti vizita capitala Germaniei, Berlin. Este unul dintre cele mai frumoase orase din Europa, chiar daca la capitolul turisti se afla in spatele rasfatatelor Viena, Roma, Barcelona sau Venetia. Daca te gandesti sa incerci o destinatie noua pentru vacanta de vara, pune in topul listei Berlinul.

Obiective turistice in Berlin


Daca te intrebi de ce ai merge in Berlin vara, este bine sa stii ca nu te vei pierde in marea de turisti veniti sa viziteze orasul. In timpul verii, numarul vizitatorilor este mai mic decat iarna, in apropierea sarbatorilor, cand orasul este ticsit de popularele "Christmas markets" si abia daca ai cum sa te strecori prin multime.

Asadar, vara ai ocazia sa vezi orasul pe indelete. Si poti incepe cu vizitarea principalelor obiective turistice:

Brandenburger Tor (Poarta Brandenburg)




Sursa foto: travelreport.wordpress.com

Schloss Charlottenburg (Palatul Charlottenburg)




Sursa foto: berlin.pinkbigmac.com

Garten der Welt (Gradinile lumii)
 



Sursa foto: panoramio.com

Fernsehturm (Turnul televiziunii germane) - de aici poti vedea Berlinul de la o inaltime de aproximativ 200 m. Turnul este prevazut cu o sfera care se roteste la 360 de grade si permite turistilor sa admire frumusetile orasului.



Sursa foto: angebote.nh-hotels.de

La plaja in Berlin


Lacul Wannsee este una dintre cele mai interesante atractii estivale din Berlin, atat pentru frumusetea peisajului, cat si pentru plaja amenajata pe margine.



Sursa foto: ferienunterkunft-berlin.de

O particica de istorie


Nu se poate sa ajungi in Berlin si sa nu vizitezi Zidul Berlinului si East Side Gallery, un simbol al orasului. De asemenea, poti vizita si numeroasele muzee, de la Muzeul de Istorie, pana la Muzeul Evreiesc.



Sursa foto: guardian.co.uk



Sursa foto: flickr.com

O vizita fulger la Catedrala din Berlin


Nu in ultimul rand, daca te gandesti sa-ti planifici vacanta de vara in Berlin, fa-ti timp si pentru vizitarea celui mai mare lacas de cult din Germania, Catedrala din Berlin (Berliner dom). Arhitectura baroca iti fura privirea, iar constructia in sine iti demonstreaza ca merita sa-ti rupi cateva zeci de minute din timpul liber pentru a o vizita.



Sursa foto: berliner.de

Lista obiectivelor turistice din Berlin nu se opreste aici. Sunt multe alte locuri frumoase pe care trebuie sa le vezi, iar cand obosesti, te poti opri la o berarie, pentru a savura una dintre celebrele marci autohtone de bere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea