Vacante

#turism #sfaturi vacanta #bagaj vacanta

Bagajul de vacanta: cum impachetezi pentru o vacanta tropicala

Pentru o vacanta tropicala, este important sa faci bagajul in mod corespunzator. Sanatatea, confortul si siguranta sunt principalele criterii de care sa tii cont cand pregatesti bagajul pentru o calatorie intr-o zona tropicala.

Iata ce sa pui in bagaj:

1. Haine pentru destinatiile tropicale

In destinatiile tropicale, cele mai bune haine sunt cele in straturi. Caldura, umezeala, curetii marini, ploile sunt cativa factori la care trebuie sa te gandesti. Serile vei avea nevoie de haine cu maneca lunga si pantaloni. Pune in bagaj cateva pereti de incaltaminte confortabila, chiar si papuci flip-flop.

Adauga ochelari de soare, palarie sau sapca, crema antisolara, lotiune impotriva tantarilor.

2. Acte

Ia cu tine toate actele de care ai putea avea nevoie la destinatie si copii dupa rezervarile facute la hotel, pentru masina inchiriata etc. Cand calatoresti intr-o destinatie tropicala, este o idee buna sa-ti faci o asigurare de calatorie.

3. Medicamente

Intereseaza-te care este prognoza meteo si care sunt conditiile climatice de la destinatie. Ia cu tine medicamente impotriva insolatiei si arsurilor solare, precum si alte medicamente pe care le consideri necesare. Este o idee buna sa-ti faci un minikit pe care sa-l ai asupra ta de cate ori pleci intr-o excursie mai lunga.

4. Bani

Daca este cazul, schimba banii la destinatie in moneda locala si asigura-te ca ai atat cash, cat si un card. Cumpara o centura speciala pentru a pastra banii asupra ta, mai ales daca vei calatori in locuri necunoscute si nesigure.

5. Prosop de plaja

Uneori, in destinatiile tropicale poti descoperi o plaja pustie, ideala pentru a petrece cateva ore aici. Intereseaza-te daca zona este sigura pentru inot. Ar fi bine sa ai in bagaj propriul tau prosop de plaja in cazul in care nu exista niciun fel de servicii si facilitati aici.

6. Apa si geanta

Intr-o destinatie tropicala, un aspect vital il reprezinta apa. Trebuie sa te hidratezi corespunzator pentru a evita problemele de sanatate. Oricum, organismul este solicitat mai mult decat de obicei din cauza schimbarii de clima. Este bine sa ai o sticla pentru apa, in genul sticlelor sport pentru biciclete, pe care sa o reumpli de cate ori este nevoie. Daca folosesti sticle obisnuite, de plastic, pune in bagaj si o geanta frigorifica mica. Iti vei putea pastra in ea sandwichurile si apa in orele in care stai in afara hotelului.

7. Rucsac

Pune in bagaj un rucsac mic. Acesta este perfect cand pleci in excursii cateva ore. Iit poti pune haine de schimb, aparatul foto sau orice alte lucruri de care ai nevoie pentru o zi.

8. Aparatura electronica

Nu uita sa pui in bagaj (de preferinta, bagajul de mana) aparatele de care ai nevoie: laptop, telefon, camera foto, incarcatoare etc.

9. Lista de contacte

Cand te afli intr-o destinatie indepartata, este o idee buna sa ai asupra ta o lista cu persoane de contact in cazul in care vei avea nevoie de ajutorul lor.

10. Harta, carti

O destinatie tropicala constituie o zona noua, despre care trebuie sa stii cat mai multe lucruri. Ia cu tine un ghid turistic, o harta sau orice alte lucruri care te pot informa. In timpul vacantei, cat te relaxezi la plaja, s-ar putea sa ai chef sa citesti si sa afli mai multe despre acea regiune.

Foto: telegraph.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea