Vacante

#vacantavacanta costinesti #protejare piele litoral #protejare piele #cazare litoral #costinesti #vacanta #piele #litoral

Aventura insorita pe litoralul romanesc – Cum ne protejam pielea de soare?

In lunile toride de vara, caldura ne apropie tot mai mult de apa, de mare, de litoralul romanesc. Cu siguranta iti doresti sa te plimbi pe plaja, sa inoti in apa marii si sa te bronzezi, pentru a avea pielea ca ciocolata. Sunt numeroase statiuni pe litoralul romanesc insa multi prefera sa mearga la Costinesti. Daca te numeri printre acestia iti poti face o rezervare din timp pe site-urile online cu oferte de cazare pensiuni Costinesti.

 

Marea te asteapta si in acest an sa te bucuri de ea! Apa marii te va relaxa si iti va crea o stare de bine. Mersul prin apa marii si atingerea nisipului fin cu talpile iti vor aduce numai beneficii chiar si pentru sanatate, nu va fi doar distractie si delectare. Se spune ca pentru a slabi, pentru a arde caloriile si a-ti diminua stratul de tesut adipos, este bine sa mergi prin apa marii ca si cum te-ai plimba. Aceasta plimbare prin apa, cu talpile goale iti va stimula circulatia sangvina si drenajul limfatic, va avea efect bun asupra metabolismului, asupra corpului in general, iti va consolida musculatura si iti va tonifia pielea. De asemenea, prin aceasta metoda te poti calma, poti scapa de starile de nervi, de stres, de tensiunile fizice si mentale. Baia de mare te ajuta sa fii mai relaxat, iti va creste vitalitatea organismului, starea de bine si de buna-dispozitie.

Daca vei sta mult in apa trebuie sa stii ca pielea ta uda va fi mai sensibila la razele ultraviolete, se va bronza mai repede si mai frumos. Nu uita insa ca la ore nepotrivite (intre 11 si 17) cand radiatiile UV sunt prea puternice nu este bine sa te expui prea mult la soare, ci din contra sa iti protejezi pielea, pentru ca sa nu suferi de arsuri solare.

Vara trebuie sa porti neaparat ochelari de soare de calitate pentru a-ti proteja ochii de radiatiile solare ce sunt destul de puternice. Razele ultraviolete ataca ochii, parul si pielea, iar pentru a preveni toate acestea este important sa iti iei cateva masuri de protectie. Alege ochelari de soare cu lentile gri sau maro care pot neutraliza un pic din radiatiile ultraviolete.

Pielea trebuie protejata zilnic de soare. Daca observi ca pielea ta se inroseste rapid cand stai la plaja inseamna ca este destul de sensibila si ai nevoie de o crema cu factor de protectie solara mare. Trebuie sa alegi un produs de calitate, care sa fie sigur, sa nu ai dubii ca iti va produce alergie. Indicat este ca factorul de protectie pentru pielea fina sa fie SPF 30-50. Daca iti place mult sa inoti sau daca ai de gand sa stai mult timp in apa, alege pentru protectie un produs rezistent la apa, astfel nu vei risca sa suferi din cauza radiatiilor UV cand te expui prea mult la soare.

Hidratarea vara este si ea importanta pentru ca doar asa organismul tau va functiona normal, iar pielea va avea un aspect placut, catifelat si sanatos. Parul trebuie si el protejat de soare deoarece razele ultraviolete pot deteriora firele de par, le pot usca excesiv, le pot deshidrata si astfel ele isi pierd din elasticitate. Poarta pe cap o palarie cu boruri largi astfel incat parul tau sa fie acoperit si eventual strans intr-un coc, astfel va fi ferit de razele ultraviolete si nu va fi deteriorat.

Si apa marii iti poate schimba aspectul parului pentru ca este sarata, iar in combinatie cu radiatiile solare poate usca firele de par, astfel ele devin fragile, casante si cu un aspect nu tocmai placut. In ceea ce priveste moda, alege un costum de baie modern pentru acest sezon, cu imprimeuri florale, cu detalii care iti pot pune corpul in evidenta, foloseste o palarie de paie care este in trend sau un cozoroc parasolar, dar si articole precum sunt esarfele ce se leaga in talie, sarongul, pareo sau un caftan larg si vaporos.

Ofertele de cazare in Costinesti sunt avantajoase, de aceea din acest punct de vedere nu vei avea niciun stres, nu ramane decat sa te bucuri de plaja, de apa si de soare. Daca te gandesti deja la vacanta, mergi la Costinesti pentru a te plimba pe nisipul umed de la tarm, pentru a inota, pentru a te bronza si a simti briza marii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea