Vacante

#dezavantaje #avantaje #excursie optionala #excursie

Avantajele si dezavantajele achizitionarii unei excursii optionale

O excursie optionala este o varianta la indemana de a vedea diverse locuri din destinatia vizitata sau din apropierea ei. Uneori, sa mergi cu grupul este mai rapid si mai confortabil. Alteori, insa, cu mijloacele de transport in comun poti ajunge pe cont propriu la obiectivul turistic dorit, iar pretul va fi mai mic.

Iata avantajele si dezavantajele achizitionarii unei excursii optionale:

 

Avantajele unei excursii optionale

O excursie optionala iti ofera avantajul unui acces rapid intr-o destinatie in care altfel ai ajunge mai greu din cauza lipsei legaturilor directe sau a distantei mari. De exemplu, daca iti petreci vacanta in Barcelona sau intr-o statiune de pe Costa Brava, una dintre cele mai frumoase excursii este cea de la Manastirea Montserrat. Aceasta este un loc de pelerinaj in adevaratul sens al cuvantului, atmosfera de aici si frumusetea naturala si arhitectura fiind remarcabile.

In Montserrat poate fi mai rapid si mai confortabil sa mergi in grup organizat, cu o agentie de turism din Romania sau cu operatori locali decat pe cont propriu, pentru a castiga timp. O astfel de excursie costa 35 euro.

Excursiile optionale pot avea inclus un ghid local in pret. In obiective turistice complexe, cum este orasul antic Efes, merita sa mergi cu un ghid pentru a intelege valoarea acelui loc.

Fiind in grup organizat cu un numar de peste 30-40 de persoane, vei plati doar cativa euro pentru ghid. Daca mergi pe cont propriu, gasesti ghizi locali la intrare, insa vei plati mai mult. O excursie optionala la Efes cu plecare din Kusadasi costa in jur de 45 euro si include, pe langa Efes, alte 3 obiective turistice.


Dezavantajele unei excursii optionale

De obicei, persoana insarcinata cu asistenta turistica locala in limba romana programeaza o intalnire cu turistii in prima dimineata de dupa sosirea in statiune si le prezinta excursiile optionale.

Nu te inscrie inainte sa consulti si preturile locale. Daca nu tii neaparat la un ghid vorbitor de limba romana, gasesti la hotel diverse oferte ale operatorilor locali. Uneori, se intampla ca acestia sa aiba preturi mai mici. Ai grija sa te inscrii la operatori cu licenta.

Tururile de oras din autocar si tururile pietonale ar putea constitui o plata inutila, deoarece ai oricand posibiitatea sa mergi singur sa vezi orasul. Astfel de tururi vizeaza centrul orasului, cele din autocar sunt foarte rapide, cele pietonale dureaza 1-4 ore si sunt facute cu ghid.

Sursa foto: destinotours.gr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea