Vacante

# atractii turistice bucuresti #atractii turistice #city-break #bucuresti

Atractii turistice mai putin cunoscute in Bucuresti pe care ar trebui sa le iei in calcul pentru urmatorul city break

Persoanele care vor sa viziteze Bucurestiul, au tendinta sa urmareasca niste clisee si viziteaza de fiecare data aceleasi obiective turistice, mai exact doua trei muzee, Ateneul si cateva parcuri, apoi se opresc in centrul vechi. Dupa ce ai gasit cele mai bune apartamente in regim hotelier, tu si gasca ta puteti lua in calcul atractiile turistice mai putin cunoscute din lista de mai jos.

 

Casa Mita Biciclista

Sunt foarte multe persoane care au auzit glume cu Mita Biciclista, dar nimeni nu se gandeste ca ea ar fi trait in realitate, undeva prin anii 1900. Ei bine, Mita Biciclista este o persoana celebra deoarece era cea care avea suficient curaj incat sa se plimbe prin capitala tarii pe bicicleta, purtand pantaloni. La vremea respectiva era foarte ciuat ca o femeie sa poarte pantaloni si sa se plimbe pe bicicleta si era considerat, conform obiceiurilor din aceasta perioada, complet nepotrivit pentru o femeie. Casa acesteia se afla acum pe Strada Amzei, la numarul 9 si poate fi remarcata cu usurinta prin arhitectura cu adevarat impresionanta.

Casa Melik

Aceasta casa este considerata cea mai veche din Bucuresti. Se afla pe strada Spatarului, la numarul 22 si a fost construita in anul 1750. In prezent, in aceasta casa se afla Muzeul Theodor Pallady, acolo unde poti vedea picturi celebre si desene ale acestei personalitati. Cele mai multe dintre aceste opere de arta au fost realizate in Paris, in perioada de ucenicie a marelui artist. Pe langa aceasta colectie sub semnatura lui, in muzeu pot fi admirate si alte lucrari ale artistilor straini. Cu siguranta, muzeul merita vizitat si ar trebui sa se afle pe lista tuturor persoanelor care ajung sa viziteze Bucurestiul.

Cimitirul Bellu

Suntem siguri ca toti au auzit cel putin o data despre cimitirul Bellu, in care se afla un numar impresionant de personalitati din Romania. Cu toate acestea, nu multi viziteaza acest cimitir, construit in anul 1852 in locul fostei gradini ce se afla, la vremea respectiva in posesia lui Barbu Bellu, un baron local. Ulterior, acest cimitir a fost preluat de primaria capitalei, inca din anul 1860. De atunci, aici se odihnesc foarte multi oameni de cultura romani. Pe Aleea Artistilor pot fi vizitate mormintele acestora. In plus, monumentele remarcabile care strajuiesc aleile, sunt cele care merita cea mai mare atentie. Statuile mai mult sau mai putin sinistre, in stiluri diferite si apartinand perioadelor diferite, dar unice prin modul in care au fost realizate, vor crea un set de poze memorabil si inedit, totodata.

Acestea sunt unele dintre cele mai putin cunoscute locuri pe care le poti vizita in Bucuresti si care merita cu siguranta toata atentia. In plus, daca mergi pur si simplu pe strazi, vei gasi si ale obiective turistice mai putin cunoscute, care nu sunt vizitate pentru ca nu se face suficienta publicitate in jurul lor. Alegand destinatii mai putin populare, vei transforma un city break aparent clasic, intr-unul cu adevarat memorabil.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea