Vacante

#arad #romania #sejur # vacanta romania

Atractii turistice in Arad

Cei care doresc sa vada partea de vest a Romaniei trebuie sa faca o vizita in Arad. Orasul este ofertant din punct de vedere arhitectural si cultural, avand multe cladiri istorice, precum si festivaluri de teatru , muzica si dans.

Aflat in vestul Romaniei, Arad este un centru industrial important al tarii si resedinta judetului cu acelasi nume. Orasul are o lunga istorie in spate. Primele atestari documentare sunt din secolul al XI-lea. In 1913 in Arad era inaugurata prima linie ferata electrica din Europa de Est.
 

Atractii turistice in Arad
 

Aradul are numeroase atractii turistice in plan arhitectural, de la palatele orasului (Palatul de Justitie, Cenad, Bohus, Szantay, Neuman, Cultural etc) pana la monumente si parcuri (Statuia Libertatii, Arcul de Triumf).

De asemenea, pot fi vizitate mai multe biserici (Biserica Rosie, Biserica Romano-Catolica , Catedrala Ortodoxa). Monumentele religioase dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului XX. Exista si alte cladiri istorice remarcabile, precum Primaria (1875), Teatrul de Stat (1874), Cetatea Aradului (1783). Muzeul de Arta si Muzeul de Arheologie si Istorie merita o vizita.

Cei care isi petrec o vacanta in Arad si vor sa viziteze si alte locuri pot merge in Timisoara, aflata la o distanta mai mica de 50 de km de oras. Totodata, din Arad se poate ajunge rapid in Budapesta si Belgrad, ambele fiind la o distanta mai mica de 300 km.

In plus, se pot face excursii la viile MInis, precum si in statiunea Lipova, atractiva gratie apelor sale minerale. Pentru iubitorii de istorie, principalele atractii sunt Castelul Corvinilor sau Fortareata Soimos, aflate in apropierea orasului.

Aradul gazduieste diverse evenimente precum Festivalul National de Teatru Clasic , festivaluri de teatru in engleza si franceza , Targul Mesterilor Populari, Zilele Aradului, Festivalul Vinului , Festivalul de dans, Festivalul fanfarelor si al majoretelor si altele.
 

Cat costa cazarea in Arad
 

Preturile la cazare sunt de la mediu in sus. La un hotel de 2 stele din oras, o camera costa in jur de 70 Ron pe noapte. La categoria 3 stele, o camera costa 100 - 150 Ron pe noapte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea