Vacante

#corfu #insula corfu #vacanta corfu

Atractii si activitati ieftine de vacanta in Corfu

Incepand cu luna aprilie, Corfu este una dintre cele mai cautate destinatii de vacanta de catre turistii romani. Insula este suficient de mare incat sa ofere in fiecare altceva nou de facut. Cei care au un buget limitat de vacanta isi pot face un program in functie de atractiile si activitatile gratuite sau la pret redus.

Iata in continuare cele mai interesante locuri de vazut in Corfu cu bani putini:

Corfu Town - Kerkyra


Corfu Town este unul dintre cele mai animate locuri de pe insula. Strazile inguste sunt dominate de fortareata de secol XVI. Plimba-te in labirintul de strazi si descopera piete cu gradini fermecatoare, capele, conace vechi si o multime de taverne si magazine mici. In fata Esplanadei Liston se afla Vechiul Fort, construit intre secolele VI-XIX. De aici se pot face fotografii panoramice.

Una dintre cele mai frumoase biserici din Kerkyra este Sfantul Spiridon. Aici au loc procesiuni de 4 ori pe an. Viziteaza Corfu Old Town atat ziua, cat si seara tarziu, pentru a te bucura de atmosfera de vacanta si de luminitele care se oglindesc in mare.
 

Paleokastritsa


Paleokastritsa este cel mai bun loc pentru plaja si inot si considerat unul dintre cele mai frumoase obiective naturale din Corfu. In golful frecventat de iahturi exista si cateva plaje cu diverse facilitati pentru turisti: dusuri, sezlonguri, parcare, cafenele etc. De aici se fac excursii la pesterile din apropiere, cu vaporasele turistice.
 

Muntele Pantokrator


Cei care prefera activitatile in natura pot face drumetii pe Muntele Pantokrator. Din varf, turistii au o panorama asupra intregii insule si a marii.
 

Corfu Trail


Corfu Trail este o ruta cu o lungime de aproximativ 193 km din Cape Agia Ekaterini, in nordul insulei, pana in Spartera, din sudul Corfului. Aceasta varianta de petrecere a timpului liber este potrivita pentru persoanele active care doresc sa vada cat mai mult din fauna si vegetatia insulei.
 

Corfu non turistic


Departe de zonele turistice ale insulei se afla orasul cu cladiri modeste si gradini bogate, dispuse pe terase. Cei care isi doresc sa faca fotografii de sus pot merge pe jos pana la Palatul lui Ahile. Drumul in serpentina ofera privelisti deosebit de frumoase.

Sursa foto : ihavelovedtothepointofmadness.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea