Vacante

#asigurare de calatorie #vacanta in siguranta #asigurare medicala

Asigurarea de calatorie: detalii si preturi

Asigurarea de calatorie este un produs adesea optional, dar recomandat intotdeauna atat de catre operatorii de turism, cat si de catre autoritati pentru siguranta in vacanta. Pentru a primi asistenta necesara in timpul calatoriei, in cazul unei probleme, este bine sa ai intotdeauna o asigurare de calatorie.
 

Ce-ti ofera asigurarea de calatorie


O asigurare de calatorie in strainatate este un produs destinat persoanelor fizice si juridice. Asigurarea acopera cheltuielile medicale in cazul unei urgente sau accident, cheltuielile de asistenta medicala si pe cele de repatriere. De asemenea, o asigurare este utila in cazul in care ai probleme cu bagajele. Atfel, asigurarea acopera deteriorarea, distrugerea sau disparitia bunurilor si bagajelor.

Cand achizitionezi o asigurare de calatorie, citeste cu atentie aspectele incluse in asigurare, cat si pe cele care nu fac subiectul acesteia. De exemplu, asigurarea de calatorie nu acopera accidentele suferite de catre persoana asigurata sau accidente in care a fost implicat mijlocul de transport in care se afla asiguratul si bunurile acestuia. Alte situatii neacoperite de asigurare sunt incendiile, trasnetul, explozia, cutremurul, inundatia, uraganul etc. Asigurarea nu este utila in cazul practicarii unor sporturi extreme de tip parapanta, parasutism, salt cu coarda elastica etc.

O asigurare complexa de calatorie acopera inclusiv anularea calatoriei, cu conditia ca aceasta sa fie facuta intr-o perioada determinata.

Exista posibilitatea de a opta pentru o asigurare personalizata in functie de nevoile personale. Exista asigurari de calatorie speciale pentru cei care pleaca sa lucreze in strainatate, asigurari destinate celor care urmeaza sa calatoreasca in zone indepartate, pe alt continent, cu o clima diferita, asigurari pentru cei care practica sport astfel incat sa fie acoperit riscul accidentarii etc.

Verifica acoperirea teritoriala a asigurarii de calatorie. In general, asigurarea de calatorie este valabila in toate tarile cu exceptia Statelor Unite, Canadei si Romaniei (sau tarii de rezidenta a asiguratului).
 

De unde cumperi asigurari de calatorie


O asigurare de calatorie este foarte accesibila. O poti cumpara de pe internet, o gasesti pe site-urile care vand produse turistice, pe site-urile companiilor aeriene si pe cele ale agentiilor de turism sau direct de la acestea. Daca vei cumpara un pachet de vacanta dintr-o agentie, se poate sa ti se propuna si aceasta asigurare. Gasesti acest produs si in banci.

O asigurare de calatorie are preturi care incep de la aproximativ 30 lei. O asigurare complexa de calatorie costa aproximativ 50 lei.

Pentru a achizitiona o asigurare de calatorie, trebuie sa precizezi numele, adresa, data nasterii, seria si numarul cartii de identitate, precum si o adresa email sau un telefon de contact.

Pentru a primi toate indicatiile de care ai nevoie este bine sa cumperi asigurarea de calatorie de la un reprezentant. Acesta iti poate clarifica nelamuririle si iti explica ce ai de facut daca nu ai mai folosit niciodata un astfel de produs, in asa fel incat sa stii exact cum sa actionezi in calatorie daca se intampla ceva.

Sursa foto: gotravelinsurance.insurancetop4u.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea