Vacante

#bermuda international love festival #sit maya #the great blue hole #san pedro #bermude #belize

Ape turcoaz si insule exotice pentru indragostiti

Insulele exotice inseamna nu numai plaje cu nisip fin si freamat de palmier. Sunt destinatii de lux, ideale pentru o vacanta romantica, dar si pentru cei care doresc sa descopere civilizatii vechi si obiective turistice intrate in patrimoniul universal.

Iti prezentam in continuare doua astfel de locuri: Bermude si Belize.

Festivalul Iubirii in Bermude

Bermuda plaja2Situate in nordul Oceanului Atlantic, pe coasta de est a Statelor Unite, insulele bermude atrag turistii prin atmosfera plina de pace si liniste, prin reciful de coral si apele cristaline. Este o destinatie potrivita pentru cei care doresc sa se relaxeze, sa aiba parte de clipe romantice sau sa faca sporturi de apa.

Iubitorii de natura pot vizita Acvariul din Bermude, care include, pe langa pesti, un muzeu si o gradina zoologica. Turistii intalnesc aici peste 300 de pasari si aproximativ 200 de specii de pesti. Cei care sunt atrasi de arhitectura gasesc in arhipelag cladiri istorice, de la biserici la situri arheologice. Unele dintre cele mai cunoscute sunt fortificatiile St George, declarate patrimoniu mondial UNESCO.

De Ziua Indragostitilor, in insule se desfasoara Bermude International Love Festival. Este unul dintre cele mai cunoscute evenimente din zona, care celebreaza iubirea in luna indragostitilor. “ Bermuda International Love Festival este un weekend creat special pentru celebrarea iubirii”, a spus Dr. the Hon. Ewart F. Brown, Ministru de Turism si Transporturi, potrivit Love Tripper.

bermude2In 2009, festivalul are loc intre 13-16 februarie, in statiunea de lux Fairmont Southampton. In program sunt incluse un Cocktail Party pentru inceput, urmat de diverse alte petreceri si evenimente: spectacol de moda Louis Vuitton, golf intr-un centru de lux, un tur al celor mai frumoase resedinte la Tucker’s Point Club sau o cina exclusivista pentru cupluri. Unul dintre evenimentele cele mai asteptate este concertul Earth Wind and Fire.

Preturi Bermude. O croaziera de o saptamana in Bermude costa in jur de 850 euro de persoana, cu plecare din Boston. Un sejur intr-o statiune de lux poate depasi 2000-3000 de dolari, in functie de conditii.

Top 10 plaje in Bermude - video

 

Belize, marele adanc albastru

San Pedro, BelizeSituata in Marea Caraibelor, pe coasta estica a Americii Centrale, Belize este o destinatie ideala pentru cei interesati de zonele cu padure tropicala, recifuri de corali si civilizatii antice . Amatorii de scuba-diving patrund lumea de corali, Belize avand al doilea recif de corali ca marime din lume. 

In inima junglei se viziteaza siturile antice ale civilizatiei Maya. Muzeul Belize, o fosta inchisoare coloniala de prin anii 1850, detine o colectie permanenta de exponate din cultura Maya si artefacte din istoria Insulelor Belize. Siturile Maya sunt folosite uneori ca un cadru inedit pentru nunti. Alte locuri deosebite pentru astfel de ceremonii sunt plajele private sau gradinile tropicale. 

Un loc absolut inedit atat pentru oamenii de stiinta cat si pentru turist, il reprezinta the great blue hole, in atolul Lighthouse Reef.

Blue HoleGrota submarina de forma circulara, de-un albastru inchis, are o adancime de aproximativ 145 metri. Din cauza adancimii, suprafata aproape rotunda contrasteaza cu turcoazul marii, iar peisajul vazut de sus este spectaculos. Tocmai de aceea se organizeaza tururi cu elicopterul pentru cei care doresc sa survoleze aceasta zona unica in lume. 

In insula Ambergris Caye cel mai important punct de atractie turistica il reprezinta oraselul San Pedro. Este o destinatie ideala pentru cei care-si doresc o vacanta relaxanta, cu servicii calitative pentru scufundari si pescuit. Modalitatea de transport cea mai utilizata este reprezentata de biciclete si carturile de golf. Oraselului ise mai spune si “Isla Bonita”, dupa melodia Madonnei, cu acelasi nume.

Preturi Belize. O vacanta de 9 zile in Belize costa aproape 3000 euro de persoana, iar pachetul asigura biletul de avion, transferurile, vizitele din program, cazarea si masa.

Ghid turistic in Belize - video

Participa la concursul de turism si castiga genti de calatorie Lamonza pentru vacanta ta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea