Vacante

#antalya #turcia #hoteluri #all inclusive

Antalya, ce-ti ofera un sejur in aceasta regiune

Antalya este an de an una dintre destinatiile de top pentru vacanta de vara, in ceea ce priveste turistii romani. Acest lucru atrage dupa sine avantaje care pot fi exploatate cu succes. Ne-am gandit, asadar, sa-ti prezentam principalele puncte tari pe care ti le ofera un sejur in Antalya, referitor la preturi si activitati in timpul liber.

Provincia si orasul Antalya
 

Prima diferenta care trebuie facuta este cea dintre provincia Antalya si orasul mediteranean cu acelasi nume.
Provincia ocupa o portiune din partea sud-vestica a litoralului turcesc, intre Muntii Taurus si Marea Mediterana. Printre cele mai cunoscute zone ale provinciei sunt Kemer, Manavgat, Alanya , Belek, Side si orasul Antalya.

Acesta din urma se afla pe coasta mediteraneana din partea sudica a Turciei si este, totodata, capitala provinciei cu acelasi nume. Orasul este atractiv gratie centrului sau istoric, cu monumente antice, de pe vremea Imperiului Roman, cu minarete si moschei vechi. Metropola detine, totodata, un centru cu magazine si cladiri moderne, unde turistii gasesc o mare varietate de produse, de la cele ale unor firme de renume pana la micile magazine turcesti, unde se vand mirodenii, haine, cafea si alte produse.
 

Sejur in Antalya: locul 1 in topul destinatiilor all inclusive
 

Dintre toate tarile, Turcia si in special, Antalya, reprezinta cea mai buna destinatie de vacanta all inclusive . Ofertele foarte numeroase si extrem de variate surclaseaza alte tari in care mai poti gasi pachete de vacanta all inclusive, precum Grecia, Bulgaria, Egipt, Spania etc.

Pe piata romaneasca, exista o cerere foarte mare de astfel de vacante, potrivit operatorilor de turism prezenti la targurile de profil. Cererea este suficient de mare incat, practic, aproape orice operator turistic are aceste oferte in cataloage. Acest lucru reprezinta un avantaj pentru turistul roman, deoarece, astfel, are o multime de variante si poate alege pe cea mai potrivita, in functie de continut, pret, amplasare, perioada etc.

Majoritatea ofertelor sunt cele de tip charter, care contin tot pachetul: bilet de avion, transfer de la aeroport, cazare cu all inclusive si asistenta turistica. Exista, insa, oferte si cu alte tipuri de masa (mic dejun, demipensiune etc) sau chiar oferte de cazare cu transport individual, pentru cei care merg in Turcia cu masina personala. Excursiile optionale se platesc separat. Daca insa mergi cu masina ta, iti poti face propriul program.

Potrivit operatorilor de turism, Antalya este cautata datorita diversitatii ofertelor all inclusive, foarte atractive pentru familiile cu copii. Serviciile de calitate ale resorturilor hoteliere si hrana variata scutesc turistii de alte cheltuieli. De asemenea, complexele hoteliere ofere gratuit accesul la piscinele pentru adulti si cele pentru copii, in salile de fitness, in sauna, ofera programe de animatie gratuite pe timpul zilei, pentru adulti dar si pentru cei mici, precum si spectacole cu intrarea libera, seara. Cei mici pot sa se joace in kids club, o zona special amenajata, cu personal calificat.

Marile resorturi hoteliere se afla in paduri de pini, in locuri relativ izolate si sunt dezvoltate pe o surprafata mare, ca niste mici orase. Intr-un astfel de loc, ideea de all inclusive isi are rostul. Daca insa stai undeva pe malul marii, in Side sau in orasul Antalya, ai o multime de localuri unde sa iei masa.
 

Sejur in Antalya: combinatie de munte, mare si situri arheologice
 

In regiunea Antalyei vin an de an foarte multi turisti straini, zona fiind una dintre cele mai apreciate dintre toate destinatiile de vacanta ale Turciei, gratie diversitatii naturale si culturale. In munti se poate practica alpinismul. Exista, de asemenea, plaje Blue Flag (care arata calitatea apei), dar si zone salbatice, deosebit de frumoase. Pamukkale si Cappadocia se disting prin unicitatea lor.

Iubitorii de istorie si cultura au posibilitatea sa viziteze zonele cu morminte lyciene, amfiteatre vechi si situri arheologice. Un alt atuu al Antalyei, deloc de neglijat, il reprezinta zonele comerciale. Regiunea este foarte atractiva pentru cei care doresc sa faca cumparaturi.
 

Hoteluri pentru toate buzunarele in Antalya
 

Unul dintre aspectele esentiale pentru care Antalya este destinatie turistica de top in Turcia il reprezinta hotelurile. In Kemer si Belek sunt unele dintre hoteluri din tara, precum Ela Quality Resort, Adam&Eve, Calista, Rixos Premium etc. Fiecare dintre acestea au cate un specific, precum si servicii si facilitati cu care se disting fata de restul.

Adam&Eve este recomandat pentru cupluri, indiferent ca isi petrec luna de miere sau isi doresc pur si simplu un sejur romantic. Ela Quality Resort are facilitati speciale pentru familiile cu copii, chiar si pentru cei cu varste foarte mici etc.

Trebuie spus, insa, ca astfel de locatii au preturi care incep de la 900 euro in capetele de sezon si pot ajunge la 2800 euro, in functie de tipul de camera si de perioada aleasa. Cu toate acestea, daca mergi in aprilie- mai sau septembrie-octombrie, poti sa te bucuri de soare si sa faci baie in mare, fara a suporta canicula din timpul verii. Pentru preturi si mai mici, urmareste ofertele last minute . Preturile pot ajunge si la 500 euro pentru un hotel foarte bun.

Ai grija, insa, ce hotel alegi. Chiar daca in Turcia multe hoteluri sunt calitative, exista si altele, mai vechi, a caror numar de stele nu reflecta realitatea. Un sejur de o saptamana la mai putin de 200 euro nu poate fi decat la un hotel foarte modest, chiar daca acesta are 4-5 stele.

La categoria 4 si 3 stele, gasesti in Antalya preturi atractive. Un sejur costa intre 290 si 450 euro de persoana, pret in care sunt incluse cazarea cu masa aleasa, transportul cu avionul, transferul de la aeroport si asistenta turistica.

Sursa foto : searchtravelonline.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea