Vacante

#calatorie #vacanta # sfaturi de vacanta # vacanta cu masina

Alimente sanatoase pentru calatoriile lungi cu masina

Calatoria cu masina personala poate fi foarte placuta, mai ales daca nu esti tu conducatorul auto. Dar, inevitabil, la un moment dat intervine oboseala si plictiseala si atunci simti nevoia sa rontai ceva.

De cele mai multe ori snacksurile, chipsurile, biscuitii si bauturile carbogazoase sunt principalele alegeri cand vine vorba de gustarile din timpul calatoriei cu masina. Gresit, spun specialistii siteului Health-E-Meals.com.

Acestia recomanda o lista cu alimente foarte sanatoase, ce pot fi consumate fara griji in masina. In plus, aceste alimente elimina posibilele greturi sau stari de rau, balonarile si nevoia de a merge des la toaleta.
 

Sfaturi pentru gustari sanatoase in masina
 

Inainte sa pleci la drum cu masina, este recomandat sa cumperi cateva produse, pe care tu si ceilalti calatori le puteti consuma oricand intre mese. In locul chipsurilor foarte sarate si al bauturilor carbogazoase, poti opta pentru alune, nuci, migdale, seminte de dovleac sau de floarea soarelui . Consumate in cantitati normale, sunt foarte sanatoase pentru organism.

Cat despre bauturile acidulate, acestea trebuie inlocuite cu apa plata, sucuri naturale sau ceaiuri, mai ales daca in masina sunt si copii.
 

Legume si fructe
 

Cativa morcovi spalati si curatati, un castravete si cateva rosii cherry pot potoli foamea pana la urmatoarea masa. Ia-le intr-o caserola si vei vedea ca se vor termina intr-o clipa.

Fructele, incusiv cele confiate, sunt o sursa de vitamine si fibre. Merele, bananele, portocalele si strugurii sunt cele mai bune surse de energie.
 

Iaurturi
 

Iaurturile sunt si ele ideale pentru o gustare in masina. Au ambalaj practic si pot fi baute oricand.
 

Sandvisurile
 

Sandvisurile pot fi incluse si ele in gustarile din masina, insa atentie la ce contin. Nutritionistii recomanda ca sandvisurile sa fie facute acasa, cu ingrediente proaspete.

Painea trebuie sa fie bogata in fibre. Apoi, pe felia de paine poti adauga o pasta facuta din: branza de vaci, putin iaurt si castraveti dati de razatoare.

Sandvisurile se mai pot umple cu piept de pui la gratar, cascaval si o frunza de salata verde.

Nutritionistii nu recomanda feliile de salam sau sunca in sandvisuri, intrucat acestea se pot strica foarte repede.
 

Ce obiecte trebuie sa ai pentru alimente
 

Alimentele trebuie pastrate in caserole si in genti frigorifice. Este recomandat sa ai in bagaj servetele, cateva cutite de plastic si o punga pentru a aduna resturile.


 

Sursa foto: flickr.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea