Vacante

#maldive #insula

Albastru subacvatic de Maldive

Ti-ai dorit vreodata o vacanta pe o plaja unde peisajul sa arate ca in reviste ? Ai vrea sa scapi de agitatie si stres intr-una dintre cele mai frumoase statiuni ale lumii ? Lasa-te atunci patruns de albastrul apelor din Maldive.

Un taram unic, rasarit din ocean

Maldive este o tara speciala prin insasi amplasarea ei. Teritoriul sau reprezinta de fapt un arhipelag coraligen din Oceanul Indian, in zona Ecuatorului, ale carui insule sunt proeminentele unui platou submarin . Datorita acestui lucru, Maldive este tara cu cea mai joasa altitudine, de aproximativ 2.4 metri. Tara are numai doua sezoane, cel uscat, intre decembrie si aprilie si cel umed, intre mai si noiembrie. Este de preferinta sa faci o excursie aici in sezonul uscat, daca vrei sa eviti ploaia tropicala, destul de imprevizibila.

Visare scufundata intr-o mare de albastru

Arhipelagul este format din peste 1000 de insule, aflate la distante apropiate una de alta, astfel incat ai posibilitatea sa faci plimbari cu barca si sa ai parte de o experienta unica, in care tu poti fi singurul locuitor. Datorita unui climat cald pe toata anului, cu o temperatura medie de 30 de grade, Maldive poate fi vizitata oricand, oferind aceleasi delicii turistice. A fost supranumita "Paradisul pe pamant", gratie plajelor cu nisip alb si fin, a lagunelor de un albastru clar, a vegetatiei tropicale luxuriante si mai ales pentru frumusetea lumii subacvatice , cu o flora si o fauna impresionanta.

Pentru amatorii de sport acvatic, este o tara ideala, aici putand practica scufundari , gratie recifurilor coraligene din apropierea insulelor ; alte sporturi propuse sunt snorkeling-ul ( scufundare cu tub de respirat), plimbari cu hidrobicicleta, windsurfing, ski nautic , parasailing, plimbari cu barca banana etc.  Cand obosesti de atata activitate, ti se pun la dispozitie numeroase spa-uri, unde cineva are grija de trupul tau, in timp ce te relaxezi.

Aici se practiva Abhayanga, un set de masaje corporale bazat pe principii din medicina Ayurveda. Daca vrei sa faci cumparaturi, mergi in Singapore Bazaar, unde gasesti produse locale, tradiţionale, dar şi de import. De aici poti achizitiona cochilii. Numai buticurile specializate permit vanzarea legala de astfel de comori ale oceanului, culegerea lor de pe plaja sau din apa fiind strict interzisa.

Exista si locuri de vizitat, in ciuda unor pareri, conform careia in astfel de statiuni nu poti decat sa te bucuri de peisaj. In Male, capitala insulelor Maldive, exista o moschee care dateaza din secolul al XVII-lea, numita Huskuru Miskiiy, un fost palat de sultan, Mulee-aage, un Muzeu National. Aici vei putea admira peretii sculptati in coral filigranat, piese din secolul al XI-lea, minarete, costume de ceremonie, baldachine si tronuri, obiecte artizanale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea