Vacante

#destinatii de oscar #oscar #destinatii #premii #vacante

90 de ani de Oscar! Cand sa vizitezi cele mai premiate destinatii din filme

Esti pasionat de filme dar si de calatorii? Atunci cu siguranta ti-ai dori sa vizitezi unele dintre cele mai frumoase destinatii pe care l-ai vazut in filme. Iata care sunt orasele si tarile desemnate drept "cele mai premiate destinatii" la ceremoniile pentru Oscar si cand este momentul oportun pentru a le vizita.

Data de 4 martie marcheaza cea de-a 90-a aniversare a celor mai relevante premii cinematografice din lume, iar iubitorii de film din intreaga lume se pregatesc sa afle care dintre filmele preferate va castiga marele premiu din acest an. Dar, desi cinematografia este o forma de arta populara la nivel global, anumite orase si tari tind sa atraga toata atentia asupra lor.

Pentru ca arta cinematografica este un stimulent major care inspira oamenii sa viziteze noi destinatii, motorul de cautare a ofertelor de calatorie momondo.ro a privit in trecut pentru a face un clasament al celor mai premiate destinatii la Oscar ale tuturor timpurilor, numarand orasele si tarile care au aparut cel mai des in filmele castigatoare de-a lungul celor 90 de ani ai evenimentului.

In ceea ce priveste cele mai premiate destinatii la Oscar, Pe primele 5 locuri de afla tari precum SUA, Marea Britanie, Franta, Italia si India. In Schimb, cand vine vorba de topul oraselor New York-ul se afla pe primul loc, urmat de Londra, Chicago, Los Angeles si Paris.

Italia si Franta, printre cele mai premiate tari din istoria Oscarurilor

Tara din top care apare in filmele premiate la categoria "cea mai buna imagine", care probabil nu este o surpriza pentru majoritatea expertilor din domeniul filmului, sunt Statele Unite ale Americii. Recunoscute pentru performantele de la Hollywood, Statele se mandresc cu multe dintre cele mai bune studiouri, regizori si actori din lume, ceea ce inseamna ca locul intai este pe deplin castigat. si cu o varietate de zone climatice si teritorii, de la Alaska de gheata pana la Florida insorita, nu ai cum sa nimeresti in niciun moment nepotrivit pentru a le vizita.

SUA este urmata in top de Marea Britanie, Franta, Italia si India. Romanii care sunt interesati de o calatorie in Marea Britanie ar trebui sa ia in calcul perioada de vara, din iunie pana in septembrie, pentru o sansa in plus de a nu avea parte de faimoasa ploaie englezeasca, in timp ce pentru cei care au in plan o calatorie in India octombrie-martie este momentul ideal, pentru a evita cea mai calda perioada. Franta are o vreme similara cu Italia, ceea ce inseamna ca atunci cand este mai cald intr-o parte, temperaturile nu sunt mult mai scazute dincolo, dar din aprilie pana in iunie si perioada septembrie-noiembrie sunt un moment bun pentru a le vizita.

"Filmul este unul dintre cele mai atractive moduri de comunicare – atunci cand privim o scena celebra, simtim un fel aparte prin care aceasta ne atrage privirile, prin care ne face sa-i acordam atentie, uneori pana la cele mai mici detalii. Din acest motiv, filmele sunt un stimulent atat de puternic pentru a ne dori sa calatorim – sa vizitam orasele si tarile pe care le-am vazut inainte pe ecran. Pe lista regasim Franta si Italia, doua tari si doua culturi de care ne leaga atat de multe, de la cuvinte asemanatoare pe care le rostim, pana la colaborari importante in domeniul filmului intre cineastii romani si cei francezi, respectiv italieni. Mai mult, sunt numeroase filmele frantuzesti si italiene celebre, pe care le-am vazut si poate revazut cu prietenii si familia noastra, care pentru multi dintre noi sunt un taram fascinant in care ne place sa ne pierdem timp de doua ore – pe strazile din Paris sau din Venetia, Florenta, Roma", a declarat Mircea Giurca, purtatorul de cuvant al momondo.ro.

Iarna si toamna, cele mai ieftine perioade pentru a vizita cele mai premiate orase

Statele Unite ale Americii, Marea Britanie si Franta, fiind primele trei tari in topul filmelor castigatoare, aduc pe lista, de asemenea, orase de top. New York ocupa primul loc, aparand in mai multe filme castigatoare, cum niciun alt oras nu a facut-o. Acesta este urmat in top de Londra, Chicago, Los Angeles si Paris.

Cel mai bun moment din an pentru o calatorie catre aceste tari este la finalul acestei veri, cand cele mai ieftine zboruri pentru calatorii romani sunt in noiembrie catre Londra (de la 136 de euro) si, respectiv, in octombrie catre Paris (de la 178 de euro); in timp ce zborurile catre Los Angeles sunt mai putin costisitoare in octombrie (de la 678 de euro). Romanii care spera sa obtina cele mai ieftine bilete catre New York (incepand cu 605 euro) si Chicago (in medie 691 euro) pot incepe sa-si planifice calatorie pentru ca cele mai bune oferte sunt pentru luna martie.

"De la New York la Chicago si Los Angeles, SUA este plina de povesti care merita descoperite. Multi dintre noi vedem primele imagini din aceste orase intr-un film si apoi trec luni sau ani visand la prima noastra calatorie acolo. Sa vezi simbolurile tipice de la Hollywood, Statuia Libertatii sau Turnul Sears in persoana poate fi o experienta care-ti schimba viata", a spus Mircea Giurca.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea