Vacante

#etichete de zbor # etichete zbor #zbor cu avionul #zbor

9 reguli de eticheta cand zbori cu avionul

Cand te pregatesti pentru o calatorie cu avionul asigura-te ca stii care sunt regulile de eticheta care se respecta in timpul zborului, din momentul in care te urci in aeronava si pana cand ajungi la destinatie. Iata care sunt regulile de eticheta de care trebuie sa tii cont cand zbori cu avionul!

 

1. Foloseste doar spatiul de bagaje care iti apartine

Ai urcat la bordul avionului si primul lucru pe care il faci este sa iti aranjezi bagajul. Spatiul pentru bagajele de mana este de multe ori limitat. Pentru a maximiza spatiul si asa supraaglomerat din cauza bagajelor, pune-ti geanta vertical in spatiul de deasupra scaunelor, in loc sa o pui orizontal.

2. Ajuta-i pe cei din jur

In timp ce incerci sa iti pui bagajul sus, in compartimentul special, ofera ajutorul si celor din jurul tau. Nu doar ca gestul acesta este unul de apreciat, dar va face si tot procesul de imbarcare sa se desfasoare mai rapid.

3. Schimba locul daca este necesar

Anumite companii aeriene blocheaza anumite locuri sau cer o taxa suplimentara pentru cele adiacente, lucru ce ii poate impiedica pe membrii unei familii sa stea la un loc. Atunci cand calatoresti singur, ofera-te sa faci schimb de locuri cu familiile care isi doresc sa stea la un loc.

4. Rezuma-te la spatiul pe care il ai

Esti in avion si este normal ca spatiul sa fie limitat. Chiar si asa incearca sa te rezumi doar la zona care ti se cuvine din dreptul locului tau si fa tot posibilul sa nu ii deranjezi pe cei din jur. Permite-i pasagerului din mijloc sa foloseasca cotierele si tine-ti picioarele doar in dreptul scaunului pe care stai.

5. Ai grija sa nu-i deranjezi ep cei din jur

Ai grija sa nu ii lovesti pe cei din jur cu bagajele pe care le ai dupa tine si odata ce te-ai asezat pe locul tau ar fi de preferat sa ramai acolo, asadar asigura-te ca ai la tine tot ceea ce iti trebuie pe tot parcursul zborului.

6. Socializeaza doar daca este cazul

In timp ce unora le place sa intre in vorba cu strainii atunci cand sunt in avion, pentru a avea impresia ca timpul trece mai repede, altii prefera sa nu socializeze cu nimeni cand sunt in avion.Tine cont de felul in care se comporta cei din jur. Daca evita contactul vizual, e de preferat sa nu ii abordezi.

7. Evita mancarea cu miros puternic

In cazul in care iti iei mancare la tine, atunci cand pleci cu avionul, evita acele preparate care au un miros puternic, si alege gustari care nu au miros pentru a nu-i deranja pe ceilalti pasageri.

8. Ai grija cum dormi

Daca te fura somnul in timpul zborului, pregateste-te dinainte pentru a nu-i deranja pe ceilalti. Nu intinde scaunul pe spate prea mult, pentru ca, desi poate fi confortabil pentru tine, il va deranja pe cel care sta in spate. Perna pentru dormit poate fi o alegere inspirata pentru calatoria cu avionul. De asemenea, daca stii ca ai probleme cu sforaitul, este posibil sa ii enervezi pe cei din jur din cauza sunetului neplacut pe care il faci.

9. Debarca din avion cu calm

Ia-ti bagajele si ajuta-i si pe cei din jur sa dea jos valizele din compartimentele pentru bagaje. Asteapta sa iti vina randul sa iesi pe culoar si apoi indreapta-te spre coborare. La iesire, saluta si multumeste echipajului pentru zbor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea