Vacante

#calatorie # sfaturi de vacanta #pregatiri calatorie #pregatiri vacanta

7 lucruri pe care sa le faci inainte de plecarea intr-o calatorie

Inainte de plecarea intr-o calatorie, este important sa faci cateva lucruri pentru a reduce stresul si pentru a evita o intarziere sau eventualele probleme care pot aparea la sosirea in destinatia aleasa. Pe langa rezervarea la hotel, bagaje si bilete de avion, exista alte elemente de care este bine sa tii cont.

Iata 7 lucruri pe care sa le faci inainte de plecarea intr-o calatorie:


1 Fa o lista cu pregatirile necesare pentru calatorie


Daca ti se intampla adesea sa uiti sa faci lucruri inainte de plecare, este posibil sa fie din cauza stresului. Cel mai simplu mod de a face ceea ce trebuie este sa scrii pe o foaie de hartie tot ce stii ca trebuie rezolvat, inclusiv sa platesti facturile. In fiecare zi, iti vei aminti cate ceva si in acest fel, lista se va completa. Cu 1-2 zile inainte de plecare, asigura-te ca ai bifat tot ce ti-ai notat.

Gandeste-te si la lucrurile care ti-au lipsit in ultima calatorie. Poate fi vorba despre o pereche de ochelari de soare. Sau poate ca ai nevoie de o valiza noua, deoarece cea veche are manerul rupt sau alte defecte.


2 Verifica documentele de calatorie

 

Uita-te pe pasaport si in documentele de calatorie la data expirarii acestora, la conditiile de calatorie si la responsabilitatile pe care ti le asumi in calitate de client, prin contractul semnat.

Permisul auto, pasaportul, cardul bancar si celelalte acte trebuie sa fie la zi. Exista persoane care ignora aceste detalii si isi dau seama la granita ca pasaportul le expira in mai putin de 6 luni. Cere o confirmare a rezervarii la hotel si verifica daca totul este in regula cu zborul tau.


3 Fa un itinerar de calatorie


Fa-ti pe calculator un itinerar al calatoriei si scoate-l la imprimanta. Pare un obiect banal, dar atunci cand urmeaza o saptamana incarcata, iti este de ajutor sa ai in fata programul zilnic. Iti poti scoate de pe internet si hartii, adrese, telefoane sau orice alta informatie. In acest fel, nu vei mai avea nevoie sa gasesti un acces la internet si sa pierzi vremea la destinatie cu aceasta documentare.


4 Incarca dispozitivele


Telefoanele, iPad-ul, iPod-ul, laptopul sau celelalte dispozitive trebuie incarcate in seara de dinaintea plecarii. Ia incarcatoarele si pune-le in bagaj, pentru a fi sigur ca nu le uiti.


5 Cumpara cadouri


Daca urmeaza sa mergi intr-o vizita, este recomandat sa duci un cadou. Fa cumparaturile cu o saptamana inainte de plecare pentru a evita graba. In caz contrar, vei alerga prin magazine cu riscul de a nu gasi ceea ce ai nevoie. Daca, insa, ai deja cadourile cumparate, poti face bagajul relaxat.


6 Plateste facturile inainte de plecarea in vacanta


Daca exista facturi de platit in perioada in care lipsesti, grabeste-te sa le achiti. Asa stai linistit in vacanta, fara sa te streseze mesaje si emailuri de tip reminder.


7 Verifica prognoza meteo de la destinatie


Inainte de plecare, nu strica sa stii ce vreme va fi in destinatia in care calatoresti. Mai ales atunci cand se anunta furtuni sau alte fenomene meteo importante, este bine sa fii in garda. In astfel de situatii, de exemplu, exista posibilitatea ca zborurile sa fie anulate sau sa apara intarzieri.

Sursa foto: edelweissair.ch
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea