Vacante

#destinatii vacanta #atractii turistice # vacanta new york #vacanta sua # atractii turistice new york

7 activitati de vacanta in New York

New York este cel mai mare oras al SUA, iar tu ai doar cateva zile sau saptamani la dispozitie ca sa il vizitezi? Nu-i nimic! Noi iti prezentam cele mai importante atractii si obiective turistice, pe care nu ai voie sa le ratezi atunci cand mergi in vacanta in cel mai celebru stat din America!

1. Vizita Muzeul Metropolitan de Arta

In vacanta in New York, fa-ti timp si viziteaza unul dintre cele mai impresionante muzee din lume - Metropolitan Museum of Art.

Contine o colectie de peste doua milioane de opere, adunate din intreaga lume, care dateaza din epoca de piatra si pana recent, in secolul 21.

2. Trecerea peste Podul Brooklyn

Este cel mai celebru pod din lume si are o vechime de peste 126 de ani. Nu poti sa ajungi la New York si sa nu traversezi podul Brooklyn - cel care separa Bronx-ul, cartierul sarac al orasului, de luxosul Upper East Side, unde locuieste "lumea buna" din oras. Este si o activitate de vacanta pentru care nu trebuie sa platesti nimic pentru a o vizita.

3. Plimbari prin Central Park

Central Park din New York este considerat o bijuterie urbana. Nu este doar un simplu parc, in care te poti plimba si relaxa, ci este o adevarata atractie turistica.

Este inconjurat de cladiri inalte, care nu contrasteaza, ci se imbina intr-un mod autentic cu verdeata din parc. Include obiective turistice si locatii importante ale newyorkezilor: Fantana Bethesda, Conservatory Garden, Restaurantul Loweb Broathouse etc..

Daca ai noroc si te afli intr-o perioada propice, poti participa dintr-un colt al parcului si la spectacole oferite gratuit de Opera Filarmonica din New York.

4. Vizita la Empire State Building

Daca mergi in New York si nu treci pe langa Empire State Building, nu te alaturi milioanelor de turisti care marcheaza vacanta cu o poza in fata impunatorului zgarie-nori.

Dupa caderea turnurilor gemene, in 2001, Empire State Building a devenit cea mai inalta cladire din New York. Are peste 443 de metri inaltime si o istorie aparte, care merita aflata direct la fata locului.

5. Statuia Libertatii

"Lady Liberty" sau "Statuia Libertatii" este un alt simbol specific New York-ului, pe care merita sa il vizitezi in vacanta pe care o petreci in acest oras.

Nu poti vizita orasul New York fara sa treci pe langa impunatoarea statuie facuta cadou de Franta Americii in anul 1885, ca simbol al prieteniei.

6. Spectacole de teatru si cumparaturi in Times Square

Times Square este una dintre cele mai mari si mai celebre piete din lume. Este unul dintre cele mai cunoscute cartiere ale New York-ului. Aici ai ocazia sa gasesti o multime de magazine, teatre celebre si spectacole, toate acestea facand din aceasta zona o adevarata "capitala a distractiei".

Tot ce trebuie sa faci este sa ajungi in Times Square, caci obiectivele turistice iti vor iesi in cale la tot pasul, ca sa nu mai spunem de celebre magazine, de care cu greu iti vei putea tine deoparte portofelul.

7. Rockefeller Center

Rockefeller Center este una dintre cele mai prestigioase cladiri arhictecturale ale lumii si este considerata un monument istoric al orasului.

Cladirea celebra cuprinde o multime de gradini, restaurante, opere de arta, sculpturi si picturi murale care pot fi admirate de turisti.

Impunatoarea cladire surprinde perfect esenta New York-ului, imbinand armonios arta si bunul gust cu spiritul afaceristic local.

Foto: sahtagranada2009.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea