Vacante

#bagaj de cala #acte #medicamente #planificare #kituri de ingrijire

6 reguli pentru a-ti face bagajul de vacanta

Bagajul de vacanta poate asigura succesul unui concediu reusit. Te intrebi de ce este atat de important bagajul? Ei bine, intrucat cu putina atentie poti introduce in el tot ceea ce iti trebuie, fara sa pleci de acasa cu zeci de valize si genti. Iata cateva reguli care te vor ajuta sa ai un bagaj de vacanta perfect.

1 Planifica-ti lucrurile pe care vrei sa le iei cu tine

Specialistii spun ca un prim pas pentru a avea un bagaj de vacanta bine conceput consta in planificarea lucrurilor pe care vrei sa le iei cu tine. Incepe sa pui deoparte haine si obiecte personale cu cateva zile inainte de plecarea in vacanta. Astfel, vei avea suficient timp sa iti amintesti tot ce trebuie sa iei cu tine.

2 Renunta la obiectele inutile

Entuziasmul de dinaintea plecarii in vacanta te poate determina sa pui in bagaj tot felul de lucruri inutile. Renunta la ele, pentru a putea face loc lucrurilor cu adevarat importante: incarcator de telefon, aparat foto, camera video.

3 Ruleaza hainele, nu le impaturi

Expertii sustin ca rularea hainelor te ajuta sa castigi spatiu in bagajul de vacanta, pe cand impaturirea lor ocupa mai mult loc. Ia cu tine haine cat sa-ti ajunga pe toata perioada vacantei. Prea multe piese vestimentare se vor dovedi a fi inutile si le vei lua cu tine degeaba.

4 Opteaza pentru kituri cu produse de ingrijire

Recipientele normale cu gel de dus sau sampon pot ocupa prea mult spatiu in bagajul de vacanta, de aceea specialistii iti recomanda sa cumperi kituri pentru calatorii. Acestea contin produse de ingrijire personala de mici dimensiuni, ideale pentru a fi luate inclusiv in avion. In geanta de cosmetice ar trebui sa pui doar acele produse care iti folosesc cu adevarat in vacanta.

5 Cumpara medicamente de baza

In bagajul tau de vacanta ar trebui sa se regaseasca si o punga cu medicamente de baza, pentru situatii neprevazute, cum ar fi durerile de cap sau problemele de tranzit intestinal. Acest pas te scuteste sa alergi prin farmacii dupa pastile.

6 Asigura-te ca nu-ti lipsesc acte importante

Niciun bagaj de vacanta nu este gata pana ce nu te asiguri ca ai pregatit si actele necesare calatoriei. Pe langa bagajul propriu-zis, este bine sa iei cu tine o geanta sau o borseta pe care o tii intotdeauna aproape. Aceasta poate "gazdui" cheile, portofelul si actele. Daca iti petreci concediul in afara tarii, ia cu tine asigurarea de sanatate, cartea de identitate si pasaportul. Acesta din urma este obligatoriu doar in tarile care nu sunt membre ale Uniunii Europene.

Sursa foto: whattoseeinparis.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea