Vacante

#sfaturi de calatorie # sfaturi de vacanta #vacanta # greseli in vacanta

6 greseli in vacanta care te costa o gramada de bani

Vacanta la care visezi de multa vreme poate deveni una mai costisitoare decat ai planificat din cauza unor greseli pe care le faci fara sa iti dai seama. Descopera care sunt acelea si incearca sa le eviti.
 

Lipsa unei asigurari de sanatate
 

Daca pleci in afara tarii si refuzi sa iti faci sanatate pe motiv ca tu nu te imbolnavesti niciodata, poti avea parte de surprize neplacute. In cazul unui accident sau a unei probleme de sanatate, poti plati sume importante de bani chiar si pentru o simpla consultatie. Cel mai bine este sa iti faci o asigurare de sanatate inainte de a pleca la drum pentru a evita orice problema de natura financiara.
 

Rezervarile last-minute
 

Foarte multi calatori prefera sa isi cumpere biletele de avion cu cel putin 3 luni inainte de data la care incepe vacanta. In acest fel ei se bucura de cele mai bune oferte existente. Pe de cealalta parte, rezervarile last-minute pot costa de 3 sau 4 ori mai mult decat biletele rezervate din timp.

In plus, daca iti faci rezervari din timp ai siguranta ca planifici vacanta asa cum trebuie, fara sa te simti grabit sau presat de timp.
 

Utilizarea normala a telefoanelor mobile
 

Daca in mod normal vorbesti ore intregi la telefon, ar fi bine ca in afara tarii sa limitezi convorbirile internationale. Serviciul de roaming iti poate umfla factura cu sume extraordinare, chiar daca in mod normal ai un abonament de doar cativa euro . Cel mai bine este sa vorbesti doar strictul necesar sau sa folosesti un telefon public cu cartela.
 

Cumpararea unor lucruri de care nu ai nevoie
 

Atunci cand mergi in vacanta de iarna chiar ai nevoie de un costum de baie, de o jucarie imensa de plus sau de un ceas de 500 de euro? Evita sa cumperi lucruri de care ai nevoie sau sa investesti sume mari in suveniruri sau cadouri pentru cei dragi. In plus, nu uita ca la aeroport bagajele tale trebuie sa se incadreze intr-o anumita limita ca volum si greutate. Astfel risti sa platesti sume mari de bani sau chiar sa ti se impuna sa renunti la anumite lucruri, astfel incat bagajul tau sa aiba o greutate decenta.
 

Achizitionarea unor produse "originale" de pe strada
 

In orasele cu multi turisti exista nenumarati escroci care incearca sa profite de naivitatea strainilor. Evita sa incerci sa faci "afaceri" cu oameni care incearca sa iti vanda produse originale la preturi foarte mici, chiar daca iti arata acte doveditoare. Atat produsele cat si actele pot fi false, iat tu poti cheltui sume mari de bani pe produse pe care le poti cumpara in mod normal cu 2 - 3 euro.

Daca intr-adevar vrei sa iti cumperi un produs de firma, cel mai bine este sa mergi la firmele specializate si sa nu te lasi induplecat de persoanele de pe strada, chiar daca altii se lasa convinsi.
 

Calatoriile la orele de varf
 

Daca vrei sa parasesti hotelul si sa incepi sa vizitezi locurile faimoase din zona (muzee, magazine etc), ar fi bine sa eviti orele de varf. Aglomeratia te poate transforma intr-o victima perfecta a unui jaf de care poti afla abia cateva ore mai tarziu.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea