Vacante

#destinatii de vacanta vin #pasionati de vin #destinatii de vacanta #vin

6 destinatii de vacanta perfecte pentru cei care iubesc vinul

Destinatiile de vacanta ce includ tur legat de vin sunt in plina crestere. In ultimul an interesul a crescut cu peste 30 la suta, ceea ce inseamna ca in curand vor fi destinatii preferate ale multor oameni. In trecut oamenii vizitau vinariile si vedeau procesul de fabricare al lui, insa acum tururile de acest gen implica a cumpara si bea vin specific locului, a te plimba in croaziera sau a te relaxa la umbra unui copac in acea localitate. Iata 6 destinatii perfecte de vacanta ce sunt potrivite pentru iubitorii de vin:

1. Champagne, Franta

Sursa foto: cntraveler.com

Este o regiune in Franta care este atat de renumita pentru vin, incat atunci cand se vorbeste despre ea, oamenii incep imediat sa vada bulele care se ridica intr-un pahar. Podgoriile care il produc sunt uriase si frumoase. Aici se produce vinul renumit Moet, Chandon, Bollinger, Taittinger, care acum sunt nume foarte mari in industrie. Pe langa podgoriile impresionante, poti sa vizitezi locul si pentru orasul Reims.

 

2. Douro Valley, Portugalia

Sursa foto: kimkim.com

Atunci cand mergi dinspre Porto inspre Spania, poti sa treci prin croaziera. Aici cea mai memorabila imagine este aceea a liniilor de podgorii mari care se intind in vale. Este de asemenea un loc cu protectie UNESCO. Aici se produce vin alb usor si rosu intens, iar orasele si satele din apropiere au vin renumit, precum localitatea Favaios, renumita pentru vinul sau dulce.

 

3. River Rhone, Franta

Sursa foto: emeraldwaterways.com

Fiind in sud-estul Frantei, include si regiunea posibil cea mai vestita de aici, care se numeste Burgundy, iar pentru asta trebuie mers intr-o croaziera pe raul Rhone, care combina mancarea delicioasa cu privelistea extraordinara. De-a lungul satelor se gasesc vinurile renumite in intreaga lume: Meursault, Volnay, Pommard, Gevrey- Chambertin si multe altele. In imprejurimi se pot vedea aspecte vechi medievale.

 

4. Franschhoek, Sudul Africii

Sursa foto: fortune.com

Aceasta regiune este recunoscuta intre iubitorii de vin care se delecteaza atat cu vin, cat si cu delicatese culinare, imagini superbe si excursii de neiutat. Exista locuri pentru cumparaturi, restaurante si alte aspecte pentru o vacanta perfecta. Este un loc unde se degusta vin si apoi se serveste ciocolata belgiana sau branzeturi fine. De asemenea vremea este perfecta aproape intreg anul si privelistile impresionante.

 

5. Valle de Guadalupe, Mexic

Sursa foto: booking.com

Baja California a fost restaurat pentru privelistea lui impresinanta si are o reputatie din ce in ce mai crescuta intre iubitorii de vacante. Toate speciile si varietatile de aici provin din sudul Europei si includ Sangiovese, Zinfandel, Vermentino, Viognier. In Ensenada, orasul central, sunt tinute anual festivaluri de vin local, cu muzica live si cu mancare desigur.

 

6. Piedmont, Italy

Sursa foto: aljanh.net

Piedmont este regiunea din Italia care este la granita cu Franta si cu Elvetia, este faimoasa pentru vinurile sale rosii. Barolo si Barbaresco sunt recunoscute in intreaga lume ca fiind speciale si fine. Aceste specii provin de la vita de vie crescuta in Langhe, o zona langa Turin, care este zona protejata UNESCO, datorita frumusetii locului si unicitatii vinului de acolo, care are un gust deosebit.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea