Vacante

#vacanta_iarna #vacanta de iarna #sfaturi vacanta

5 sfaturi pentru o vacanta de iarna fara stres

Desi vacanta de iarna este o perioada plina de voie buna, relaxare si distractie, ea poate fi si o sursa suplimentara de stres, mai ales daca lasi totul pe ultima suta de metri sau iti lipseste spiritul organizatoric. Daca vrei sa ai o vacanta de iarna lipsita fara stres, avem pentru tine cele mai bune sfaturi care te vor ajuta sa-ti atingi scopul si sa te bucuri cu adevarat de zilele libere.

1. Intereseaza-te din timp cu privire la locul de cazare

Indiferent daca alegi sa te cazezi in tara sau in strainatate, este bine sa stii dinainte unde vei ajunge. Cauta pe net informatii despre hotel, vila sau pensiune. Chiar daca pe siteul oficial al hotelului pozele arata foarte bine, in realitate poti suferi o dezamagire cand vezi ca dai de un decor diferit.

Informeaza-te, vezi ce au avut alti turisti de spus despre locul respectiv si gandeste-te intotdeauna la raportul calitate-pret. In acest fel, nu te vei stresa cand vei ajunge sa te cazezi si nici nu vei regreta alegerea facuta.

2. Cauta cazare cu servicii incluse

Chiar daca platesti mai mult, cazarea cu servicii incluse (masa festiva, programe artistice, mic dejun, spa etc) este un mod comod de a fi sigur ca ai la dispozitie tot ce iti doresti, fara sa fie nevoie sa alergi dintr-o parte in alta a statiunii/orasului.

3. Pregateste-ti bagajul din timp

De obicei, cand lasi pregatirea bagajului pe ultima suta de metri, risti sa uiti acasa lucruri importante. Sfatul nostru este sa-ti pregatesti bagajul din timp sau macar sa-ti faci o lista cu obiectele pe care trebuie sa le iei cu tine. Nu lua lucruri care nu iti sunt utile si, cel mai important, adapteaza-ti bagajul in functie de mijlocul de transport cu care calatoresti. De exemplu, daca mergi cu avionul, trebuie sa te interesezi cu privire la greutatea bagajului.

4. Evita varful de sezon

Cei mai multi turisti aleg sa isi petreaca vacanta de iarna in varful de sezon, adica exact in perioada sarbatorilor de iarna. Sigur ca este fantastic sa-ti petreci ziua de Craciun pe partie sau printr-un oras pitoresc, dar riscul de a te stresa este mai mare, din cauza aglomeratiei: stai mult la cozi la telescaun, nu gasesti locuri in restaurant, iar la acestea se poate adauga si lipsa de bun simt a unora.

5. Ia-ti bani la tine

Este mai bine sa ai bani la tine, decat sa n-ai, ca sa nu-i cheltuiesti. Lipsa banilor poate fi un factor de stres in vacanta, asa ca economiseste din timp, pentru ca in zilele libere sa iti permiti mici rasfaturi personale.

Sursa foto: huffingtonpost.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea