Vacante

#recif #recif artificial #recif artificial spectaculos

5 recife artificiale spectaculoase

De-a lungul timpului, pentru sprijinirea sau dezvoltarea habitatelor naturale marine, oamenii au creat mai multe tipuri de structuri subacvatice. In afara functiei initiale, aceea de a incuraja ecosistemul marin, aceste recife artificiale reprezinta si adevarate destinatii de top pentru orice turist pasionat de scufundari.

Realizate din foste vase de lupta, tancuri sau vagoane de metrou, iata 5 dintre cele mai spectaculoase recife artificiale din lume.

1. Tancul

Unul dintre cele mai frumoase si atractive situri de scufundari il reprezinta reciful artificial supranumit "Tancul". A fost construit in largul coastei Iordaniei, in parcul acvativ Agaba Marine Park din orasul cu acelasi nume. Tancul este american, un model M42 Duster, si a fost scufundat in 1999 de catre Societatea de Scufundari Ecologica Iordaniana, scrie Mnn.com.

2. Reciful Redbird

Redbird este un recif artificial ce se intinde pe 3.3 km patrati in largul coastei statului Delaware, SUA. Redbird a fost alcatuit dintr-o multime de obiecte ce trebuiau casate: 714 vagoane de metrou aduse din New York, 86 de tancuri si transportoare blindate, opt remorchere si barje si 3.000 de tone de cauciucuri de camioane. Zona este apreciata in mod deosebit de cei peste 10.000 de pescari care vin aici in fiecare an.

3. USS Oriskany

USS Oriskany este un portavion pe care autoritatile americane l-au scufundat in 2006, special pentru a realiza un recif artificial in largul coastei statului Florida. Este cel mai mare vas scufundat pentru a fi transformat in recif, de pozitionarea lui ocupandu-se Agentia de Protectie a Mediului din SUA.

4. Reciful Memorial Neptun

Un alt recif artificial deosebit de spectaculos este localizat tot in Florida. Se numeste Memorial Neptun si a fost proiectat ca o interpretare artistica a celebrului oras pierdut sub ape, Atlantis. Totodata, se pare ca acest recif artifical serveste si ca mausoleu.

5. Sculpturile subacvatice

In Parcul National Marin din Mexic, pe coasta orasului Cancun, exista un recif artificial format din statui. Cele 400 de sculpturi realizate din fibra de sticla nepoluanta si beton cu pH neutru sunt opera artistului Jason deCaires Taylor, iar reciful poarta numele "The Silent Evolution" (Evolutia tacuta). Reciful este foarte usor accesibil pentru turistii care practica scufundarile si snorkelingul.



Sursa foto: jack35.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea