Vacante

#turism #destinatii vacanta #sfaturi vacanta #vacanta in strainatate

5 ponturi pentru pentru o vacanta peste hotare

O vacanta peste hotare se anunta a fi o experienta extrem de interesanta, atunci cand calatoresti cu familia. Cu toate acestea, trebuie sa iti calculezi din timp bugetul pe care il ai la dispozitie, raportandu-te la nivelul de trai din respectiva destinatie.

Trebuie sa fii realist si sa ai in vedere ca atunci cand faci o deplasare intr-o tara straina pot aparea cheltuilei neprevazute, puterea de cumparare a statului respectiv este diferita ( ceea ce inseamna ca multe produse pot fi mai scumpe ca in Romania) si vei fi tentat sa arunci banii pe lucruri complet inutile.

Iata care sunt aspectele pe care trebuie sa le analizezi cand iti stabilesti o calatorie peste granite.

1. Fa o lista in care sa incluzi cheltuielile dinaintea plecarii

Trebuie sa te gandesti ce obiecte vei achiziona inaintea plecarii (lotiuni plaja, papuci, ochelari de soare, etc) si sa iei in calcul ca vei mai scoate bani din buzunar pentru diverse acte( pasaport, vize, vignete, etc).

Nu uita sa iti faci si o mica trusa medicala, din care sa nu iti lipseasca medicamentele impotriva insolatiei, lotiunile contra muscaturilor de tantari, plasturii si alte tratamente uzuale. Vei gasi farmacii si in tara aleasa ca destinatie de vacanta, dar nu intotdeuna esti sigur ca ai explicat ai inteles bine indicatiile farmacistului strain.

2. Fa o lista in care sa incluzi cheltuielile de deplasare si cazare

Daca nu ai cumparat o oferta de la o agentie turistica si alegi sa pleci in vacanta pe cont propriu, calculeaza din timp cat costa o noapte de cazare in destinatia aleasa. Totodata, fa calculul cat vei plati pentru transport, indiferent ca alegi sa pleci cu autoturismul personal sau cumperi bilete de tren/ avion/ autocar. In anumite situatii, famiile sau grupurile mari beneficiaza de un discount la achiztionarea biletelor de tren/ avion/ autocar, asa ca este bine sa te interesezi cum poti beneficia si tu de aceasta oportunitate.

3. Fa o lista in care sa incluzi toate cheltuilelile pentru o zi de vacanta

Dupa ce ajungi la destinatie, este firesc sa te bucuri de concediu alaturi de cei dragi. Inevitabil, vor aparea tot felul de cheltuieli, de la excursii si iesiri in cluburi, pana la cheltuilelile de masa, cele pentru accesul la o plaja/ piscina sau vizitele la muzee.

Desi cumpatarea este cuvantul cheie in orice situatie, cand esti in vacanta intr-o tara straina nu trebuie sa iti impui foarte multe restrictii. Mergi alaturi de familie in cat mai multe excursii, viziteaza tot ce se poate vizita si cumpara-ti suveniruri!

4. Foloseste-te de internet si compara oferte

Internetul este de un real ajutor atunci cand vrei sa compari diversele oferte de cazare sau cand iti doresti sa afli impresiile altor turisti.

5. Planifica toate detaliile din timp

Trebuie sa ai o idee clara asupra acestei vacante cu mult timp inainte de plecarea-propriu zisa. Nu are sens sa apelezi la imprumuturi sau sa tragi de buget pe ultima suta de metri.

6. Utilizeaza cardul cat mai cumpatat

Desi cardul este o modalitate practica de a face plati, cand mergi peste hotare nu este indicat sa apelezi prea mult la acest tip de plata. Principalul dezavantaj atunci cand platesti cu cardul este legat de comisionul perceput, dar si de o rata de schimb mare.

Cel mai bine este sa ai la tine bani numerar, pe care i-ai schimbat in tara la un curs avantajos.

Foto: myfamilyadvices.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea