Vacante

#vacanta #calatorii #sejur #vacanta de iarna # sfaturi de vacanta

5 ponturi pentru o vacanta de iarna lipsita de griji

Vacanta de iarna este una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, insa calatoriile in aceasta perioada rece pot fi foarte dificile. In timp ce vremea rea nu poate fi evitata, exista insa cativa factori pe care ii poti controla astfel incat drumul sa fie cat mai usor.

Iata in continuare 5 ponturi pentru o vacanta de iarna lipsita de griji:
 

1. Opteaza pentru mai devreme si nu mai tarziu
 

Iarna, cuvantul magic este "devreme". Fa rezervarile cat mai devreme pentru a te asigura ca ai de ales dintr-o gama cat mai diversificata de oferte. Iarna nu este o idee buna sa te orientezi dupa oferte last minute in varf de sezon. Planifica vacanta cat mai devreme pentru a gasi bilete de avion mai ieftine si zboruri directe. Alege ore de calatorie cat mai devreme in zi si evita sa calatoresti tarziu. O intarziere a unei curse pe parcursul zilei poate da peste cap orarul pentru tot restul acelei zile.

Pleaca cu cel putin jumatate de ora mai devreme decat ora la care trebuie sa ajungi in aeroport, gara etc. Ia cu tine carti, muzica care te ajuta sa-ti treaca timpul mai repede. Iarna, deszapezirea avioanelor si pregatirea altor vehicole de transport poate dura, asa ca este bine sa iei in calcul intarzierile.
 

2. Fa bagajul de iarna intr-un mod inteligent
 

Alege hainele astfel incat acestea sa nu necesita un surplus de bagaje. Exista mai multe posbilitati de a reusi acest lucru: prin combinatii ale acelorasi piese vestimentare pentru mai multe tinute, prin haine din materiale pliabile care nu ocupa mult spatiu etc.
 

3. Ia-ti masuri pentru sanatate
 

Fa o sanatate si pune in bagaj medicamente pentru o eventuala raceala. Protejeaza-te de frig cu manusi, creme hidratante, sosete groase, ceaiuri si spala-te des pe maini.

Iarna, din cauza conditiilor climaterice, poti obosi mai usor. Cateva gustari, sandwichuri, bauturi calde si fructe iti sunt de ajutor pe drum.
 

4. Fa miscare
 

Iarna este mai greu sa te misti din cauza hainelor groase si a cizmelor. Daca petreci multe ore stand jos, ridica-te sa te dezmortesti si fa cativa pasi. Vei pune sangele in miscare si vei evita sa-ti inghete picioarele din cauza statului.
 

5. Pregateste masina pentru iarna
 

Cei care calatoresc cu masina personala iarna trebuie sa faca planuri complexe pentru calatorie. Masina trebuie verificata si pregatita pentru zapada. Un kit de supravietuire, paturi, alimente, cel putin doua telefoane mobile sau alte modalitati de a contacta pe cineva sunt necesare.


Sursa foto: nasa.gov
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea