Vacante

#piata rosie #times square #san marco #piete celebre #piete publice

5 piete celebre in lume de inclus in calatoriile tale

Pietele publice din cele mai mari si mai frumoase tari ale lumii sunt un punct de atractie pentru milioane de turisti, in fiecare an. Dimensiunile acestora, arhitectura cladirilor, magazinele, evenimentele si spatiile verzi amenajate in interiorul acestora sunt criteriile de baza in realizarea topului celor mai frumoase, dar si celebre piete din lume!

1. Times New Square (New York)

Daca ajungi vreodata in New York, nu ai cum sa ratezi Times Square-ul, una dintre cele mai faimoase si mari piete publice din lume. Asa cum "toate drumurile duc la Roma", si toate strazile din New York traverseaza inevitabil Times Square-ul.

Zona este o atractie turistica pentru milioanele de vizitatori care trec, anual, prin New York, fiind impanzita de magazine celebre, panouri publicitare luminoase, teatre si hoteluri faimoase.

2. Piata Rosie (Rusia)

Piata Rosie este principalul punct de atractie pentru turistii care pasesc in vacanta, in Rusia. Piata Rosie este localizata in inima Moscovei si este impanzita de obiective culturale importante precum: Catedrala Sfantul Vasile, Mausoleul lui Lenin, Muzeul de Istorie.

3. Piata Sfantul Petru (Roma - Vatican)

Piata Sfantul Petru din Vatican este una dintre cele mai celebre obiective turistice din lume. Este zona unde Papa tine cele mai importante slujbe religioase de peste an, la care participa zeci de mii de oameni.

Situata exact in fata Basilicii Sfantul Petru, piata are o insemnatate spirituala si istorica deosebita, remarcandu-se prin forma si marimea impresionante, dar si prin obeliscul egiptean situat in centrul ei.

4. Piata San Marco (Venetia)

Italia se mai mandreste cu o piata celebra in lume, de data aceasta intr-un oras romantic si cu o insemnatate istorica aparte - Venetia. Piata San Marco este un adevarat izvor de religie, cultura, dar si voie buna.

Inainte de deveni piata, zona fusese gradina unei manastiri si era traversata de un rau. Astazi, Piata San Marco este inconjurata de obiective culturale importante - Palatul Dogilor si Muzeul correr - si de terase animate cu muzica de orchestra, menite sa asigure buna dispozitie.

5. Piata Tiananmen (China)

Piata Tiananmen, situata in Beijing, este considerata cea mai mare piata din lume. Fiecare monument cultural regasit in interiorul pietei are o insemnatate istorica aparte, majoritatea acestora purtand pecetea comunismului. Steagul Chinei se ridica, zilnic, odata cu rasaritul si coboara, la apus.



Sursa foto: commons.wikimedia.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea