Vacante

#bangkok #bruges #Giethoorn #Suzhou #Alappuzha

5 orase aflate pe apa, care merita vizitate

Venetia este punctul de reper atunci cand calatoresti intr-un oras aflat pe apa. Arhitectura cladirilor, istoria romantata a locului si povestile de dragoste au transformat acest oras-canal intr-o adevarata comoara. Cu toate acestea, exista foarte multe alte orase construite pe apa pe care merita sa le vezi macar o data in viata. Iata 5 dintre ele!


1. Giethoorn

Olanda este traversata de o intreaga retea de canale navigabile, dar unele dintre cele mai incantatoare se gasesc in estul tarii, in orasul Giethoorn. Aici, turistii se pot plimba intr-un decor de poveste, cu locuinte in stil traditional si poduri de lemn. Dar ce este si mai frumos cu privire la Giethoorn este ca aici nu exista vehicule motorizaet, deplasarea facandu-se doar cu barca sau bicicleta.


2. Suzhou

Suzhou sau Venetia Chinei este un oras istoric situat in provincia Jiangsu, langa Shanghai. Vechile cartiere sunt intersectate de numeroase canale, iar cladirile, desi nu la fel de impunatoare precum resedintele din Venetia, sunt la fel de vechi. Suzhou Grand Canal este cel mai larg canal navigabil din Suzhou si traverseaza cele mai importante obiective turistice ale orasului.


3. Alappuzha

Alappuzha este un oras indian conectat la celebrele canale Kerala. Turistii pot inchiria vase din lemn transformate in case si astfel pot descoperi frumusetile locului. Canalele Kerala se intind pe mai mult de 1.400 de km in sud-vestul Indiei.


4. Bangkok

In capitala Thailandei, canalele navigabile se numesc klonguri si astazi sunt folosite ca alternativa pentru blocajele rutiere. Cu un astfel de taxi plutitor poti ajunge la celebrele piete plutitoare din Bangkok sau te poti deplasa in diverse zone ale orasului admirand frumusetea locurilor si evitand aglomeratia din trafic.


5. Bruges

Bruges este una dintre cele mai populare destinatii de vacanta din Belgia. Orasul rivalizeaza cu Venetia din punctul de vedere al conservarii cladirilor istorice, in timp ce canalele navigabile aflate pe raul Reie se intersecteaza cu vechile cartiere, oferind impresia de calatorie in timp.



Sursa foto: flickr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea