Vacante

#obiective turistice #bucuresti #cismigiu #herastrau

5 Obiective turistice din Bucuresti pe care trebuie sa le vezi

Bucureştiul, este probabil cel mai important oraş de pe harta turistică a Romȃniei. Fiind perioada  in care ne stabilim vacanțele de primăvară - vară, o călătorie in Capitala Romȃniei este de luat in considerare. 

Locația fiind stabilită, mai rămȃne să rezervați biletele de avion, tren sau autocar şi să aranjați cazarea. 

Unde  ne cazăm in Bucureşti?

In funcție de buget este recomandat să vă orientați către un hotel situat in centrul oraşului, astfel veți putea merge pe jos către majoritatea obiectivelor turistice si veți economisii banii pentru transport. Dacă bugetul nu vă permite un hotel de 3-4 * intr-o zonă centrală, o alternativă ar fi un hotel situat langă o stație de metrou. 

Ideal este să consultați mai multe agenții de turism sau website-uri de  rezervări inainte de a rezerva camera la hotel. Angajații  acestora sunt specializați şi vă pot indruma către un hotel potrivit necesităților dumneavoastră. Un astfel de website de rezervări este si hotel-bucuresti.com, ce are avantajul că prin intermediul sistemului se pot rezerva camere doar la hoteluri din Bucureşti.

Pentru rezervările de tip early booking, se poate obtine discount, mai ales in cazul in care alegeți să rezervați camera pentru mai multe  nopți.

Ce vizităm?

  • Palatul Parlamentului
  • Ateneul Roman
  • Muzeul Satului
  • Biserica  Stavropoleos si  Centrul Istoric
  • Parcurile Cismigiu si Herastrau

Călătoria in Bucureşti poate  incepe cu un tur al oraşului cu Bucharest City Tour, care circulă pe  traseul Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff şi Piaţa Presei. Este un mod  minunat de a vă bucura de cea mai bună privelişte asupra Palatului Parlamentului. Astfel vă puteți face o impresie rapid asupra oraşului. Atenție  insă, această linie circulă doar  in sezonul primăvară – vară, intre orele 10.00 – 22.00.

1. Palatul  Parlamentului, clădirea ce poate fi văzută din orice punct al Bucureştiului, construită de Nicolae Ceausescu este cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil din lume şi cea mai grea clădire din lume. Clădirea este deschisă zilnic pentru vizitare.

2. Ateneul Roman a fost construit in urmă cu 120 de ani şi este o clădire care iți taie răsuflarea. Interiorul este foarte impresionant, sala de concert fiind decorată cu fresce, ce au avut ca  inspirație basmele populare romanesti.

3.Muzeul Satului este un loc foarte confortabil, este un muzeu in aer liber, unde vă puteți plimba într-un parc ca zonă plină cu case vechi și biserici care au fost transportate aici din diferite părți ale României. Acesta este un mod perfect de a vedea diferite stiluri arhitecturale ce se găsesc în România.

4. Aceasta mică Biserică Stavropoleos, este una dintre cele mai frumoase din oraş. Biserica este reprezentativă pentru stilul brȃncovenesc, care îmbină elemente otomane și de Vest, împreună cu formele arhitecturale tradiționale romaneşti. Interiorul este la fel de frumos, cu sculpturi și picturi și fresce din lemn și piatră. 

Biserica se află in centrul istoric al oraşului zonă ce nu trebuie ocolită. Seara, muzica bună şi mancarea delicioasă adună majoritatea tinerilor din oraş, atmosfera fiind placută şi destinsă.

5. Parcurile Cişmigiu şi Herăstrău

Două dintre cele mai plăcute parcuri din București sunt Cişmigiu şi Herăstrău. De obicei, există o mulțime de evenimente care au loc in parc: mici piețe de vȃnzare, expoziții, concerte live. In Cişmigiu du-te şi caută locurile retrase unde localnicii joacă şah sau table, este o incantare să ii privesti.

Mergeți intr-o seară la un spectacol de operă sau balet la Opera Natională. Rezervați locuri in  primul rand de la etaj, acestea fiind  mai spațioase. Prețul biletelor diferă de la spectacol la spectacol, şi se pot cumpara si online.

Bineinteles, frumusețea Bucureştiului  nu se rezumă la doar aceste obiective. Bucurestiul este un  oraş ce asteaptă  să fie descoperit.

Sursa foto: blog.mamicamea.ro

Publicitate

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea