Vacante

#extrasezon #calatorii #turisti

5 motive sa calatoresti in extrasezon

Exista multe motive pentru a calatori in extrasezon . Toata lumea le cunoaste: cheltuiala mai mica, turisti mai putini, vreme moderata. Insa ai incercat sa aplici pe cazul tau cateva dintre avantajele de a calatori in extrasezon, ca de exemplu, in primavara sau in toamna? Iti prezentam in continuare 5 motive pentru a face acest lucru.

1 Unele atractii turistice sunt mai interesante in sezonul rece
 

Gandeste-te la o statiune montana austriaca, unde sunt izvoare termale si centre wellness. Sau la un sat pitoresc din Germania, unde se bea bere si se mananca niste carnati savurosi. Sau la o padure melancolica din Irlanda, o cabanuta si un foc de lemne. Vara mancarurile pe baza de carne si sosuri, trosnetul bucatilor de lemn, baia in apa termala, toate acestea nu pot fi tocmai atractive. In extrasezon, insa, experienta este potrivita perioadei.
 

2 Vezi locuri frumoase inauntru
 

Daca vara multi se plimba prin parcuri si vad spectacole in aer liber , in extrasezon este cea mai potrivita perioada pentru a vizita locuri inchise. Poti merge la opera, poti sa vezi muzee unde sa stai cu orele, poti sa mergi la un festival de film sau sa testezi viata de noapte in cluburile, barurile si restaurantele orasului vizitat.
 

3 Cumparaturile se fac la un pret mai mic
 

Pe langa transport, cazare si masa, in extrasezon platesti mai putin si daca mergi la shopping. Pentru ca nu mai sunt atatia straini veniti, magazinele turistice nu mai practica preturile piperate din vara. Chiar si asa, ia in consideratie varianta magazinelor obisnuite, unde se duc localnicii. Acolo ar trebui sa gasesti cele mai bune preturi.
Mai exista si perioadele de reduceri. De exemplu, in Franta, reducerile din anotimpul rece sunt cele din ianuarie.
 

4 Ai acces mai rapid la ceea ce te intereseaza
 

Daca nu te deranjeaza orasele pline de turisti in varf de sezon, ai totusi in continuare un motiv sa alegi extrasezonul pentru calatorii. Daca vizitezi un parc de distractii , in extrasezon intr-o singura zi poti sa stai la cozi imense si sa nu apuci sa te dai decat in 2-3 carusele. In extrasezon nu mai este nici atat de cald, nici atat de aglomerat.

De asemenea, siturile arheologice de prima importanta precum Pompei, Efes sau Acropole pot fi invadate de turisti vara. La intrarea in obiectiv, parcarea este in permanent ocupata cu noi si noi autocare. In extrasezon temperaturile sunt mult mai usor de suportat si nici nu te vei chinui atat sa depistezi alti oameni din grupul tau.
 

5 Degustarile sunt mai atractive in extrasezon
 

In extrasezon este interesant sa mergi la degustari de vinuri si alte prezentari ale preparatelor traditionale locale. Daca extrasezonul coincide cu perioada rece, cu atat mai mult este preferabil sa faci un tur culinar cand temperaturile sunt medii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea