Vacante

#pensiuni munte #cazare mare #cazare ieftina # vacanta la munte # vacanta la mare #cazare munte

5 motive sa alegi muntele pe canicula si nu marea

Munte versus mare. Este dilema in care se afla oricine vrea o vacanta relaxanta atunci cand temperaturile in orase cresc vertiginos, iar aerul devine irespirabil. Multi vor alege marea pentru ca e... „in trend”, insa noi iti oferim 5 motive sa mergi la munte.

Daca-ti palc drumetiile la munte, inseamna ca esti puternic si stii foarte bine ce iti doresti de la viata, dar si ca ai calitati de lider si ca nu te temi de esecuri. Acestea sunt concluziile trase in urma analizarii mai multor studii psihologice. Asadar, cu atat mai mult vei iubi de acum muntele.

E mai mult aer

In vreme ce la mare temperaturile sunt comparabile cu cele din marile orase, doar briza reusind sa mai astampere putin vipia, la munte, ai ocazia sa regasesti racoarea mult dorita. La altitudini de peste 1500 de metri, aerul este curat si proaspat, iar temperaturile sunt chiar si cu 10 grade Celsius mai scazute. Ba chiar seara e posibil sa ai nevoie de o bluza cu maneca lunga. Asadar, la munte ai parte de aer mai rarefiat cu care iti poti incarca plamanii.

E mai liber

In vreme ce pe autostrada spre mare se circula bara la bara, spre munte, traficul este mult mai lejer si sunt putine sanse sa stai in coloana. In plus, nici nu va trebui sa iti faci probleme foarte mari pentru cazare. Poti alege online o pensiune sau un hotel si cu siguranta vei gasi locuri.

Te bucuri de peisaje

Daca la mare vezi doar intinderea de apa – cel putin in statiunile de pe litoralul romanesc -, la munte te bucuri de peisaje variate. Caci este suficient sa urci cu masina la altitudine si sa iti alegi un punct de belvedere pentru a admira natura. Si in orice directie te-ai intoarce vei descoperi noi si noi imagini gata de imortalizat.

Faci mai multa miscare

In vreme ce la mare te proptesti intr-un sezlong din care abia te mai ridici cat e ziua de lunga, la munte, vrei nu vrei trebuie sa te misti. Topologia locului, cu pante, cu paduri indeamna la miscare. Un traseu montan, fie ca alegi sa il parcurgi la pas, fie cu bicicleta, te va solicita fizic, lucru deloc rau. Poti alege cazare la pensiuni care ofera si serviciu de inchiriere biciclete sau ghid turistic pentru trasee prin imprejurimi. De asemenea, exista o multime de pensiuni care au mini-herghelii, astfel ca ai ocazia ca in cele cateva zile pe care le petreci la munte sa iei si cateva lectii de echitatie.

Ai parte de aventura

Daca iti doresti sa ai parte de o expierenta noua si ai cat de cat un spirit de aventura, atunci muntele este alegerea perfecta. Te provoaca sa-ti depasesti limitele si sa capeti incredere mare in fortele tale. Daca vacantele tale cele mai reusite sunt cu cortul, inseamna ca-ti place sa traiesti clipa si nu-ti faci planuri pe termen lung. Te adapteazi usor in orice mediu.

Daca ai nevoie de cazare in Romania oriunde iti doresti, descarca aplicatia de reduceri Oferte Turism disponibila pentru Android sau iOS si bucura-te de cele mai avantajoase preturi. Cauta un loc perfect de cazare si pe infopensiuni.ro si vei avea intotdeauna cu tine cele mai bune oferte.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea