Vacante

#turism # transport turism # vacate transport

5 mijloace de transport inedite din marile orase ale lumii

Orasele mari ale lumii sunt cosmopolite, au un aer aparte, o arhitectura si o istorie ce se scriu in fiecare zi. Din pacate insa, mai au un punct in comun: aglomeratia specifica unor asezari urbane de dimensiuni mari. Noroc cu mijloacele lor de transport care ies din tipare, facand plimbarea prin oras a veritabila placere.

Atunci cand vizitezi un oras important, transportul joaca un rol esential. Mijloacele uzuale de calatorie precum tramvaiul sau metroul te ajuta sa accesezi toate obiectivele turistice dorite. Unele metropole, insa, aduc un plus la capitolul locomotiei.

1. Autobuzele supraetajate londoneze


De culoare rosie, aceste autobuze au devenit ele insele un obiectiv pentru turistii de pretutindeni, dornici de experiente inedite. Acestea ofera posibilitatea efectuarii unui tur al Londrei in conditii de maxim confort si sunt considerate un simbol al Marii Britanii.

2. Furnicularul galben din Lisabona


Furnicularul galben din Lisabona este cu siguranta una dintre emblemele capitalei Portugaliei. Acesta te poarta pe strazile inguste ale orasului, spre centrul istoric al metropolei, Alfama. Aceasta este cu siguranta o experienta ce merita incercata macar o data in viata!

3. Transportul cu magarul in Grecia

Acest tip de transport este, fara doar si poate, unul iesit din comun. Pe insula greceasca Hydra, calatoriile se realizeaza cu ajutorul magarilor. Tot ce trebuie sa faci este sa te bucuri de privelistea minunata si de vegetatia luxurianta ce ii confera acestui loc unicitate si frumusete.

4. Gondolele venetiene



Adevarate taxiuri plutitoare, gondolele reprezinta unul dintre principalele puncte de atractie ale acestui frumos oras italian. Cu un design unic, aceste mijloace de locomotie iti permit sa te plimbi pe canalele inguste ale Venetiei si te bucuri de privelistea speciala.

5. Tuk-tuk-urile din Bangkok

Turistii care sunt curiosi sa cunoasca farmecul exotic al orasului Bangkok nu rateaza niciodata ocazia sa calatoreasca pe strazile orasului intr-un "tuk tuk", un soi de trasura-autovehicul cu trei roti si motor ce "coloreaza" traficul mereu aglomerat.



Foto: chrisbiro.altervista.org

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea