Vacante

#manastirea curtea de arges #Manastirea Sucevita #Manastirea Putna #manastirea voronet #manastirea_cozia #manastiri #manastiri celebre #manastiri romania #vizita manastiri

5 manastiri pe care sa le vizitezi cel putin o data in viata

Ti-ai pus in gand sa vizitezi cele mai frumoase zone ale Romaniei? Nimic mai frumos! Insa nu uita sa treci pe lista si cateva dintre celebrele si impunatoarele manastiri din Romania. Multe dintre acestea au ajuns atat de cunoscute incat straini din alte tari vin special in Romania pentru a le vizita. Iata cinci manastiri car merita din plin vizitate.

1. Manastirea Curtea de Arges

Sursa foto: nicubarz.wordpress.com

Manastirea Curtea de Arges a fost construita sub ctitoria lui Neagoe Basarab, la inceputul secolului al XVI-lea. In celebra necropola se afla inmormantati regele Carol I si regina Elisabeta, regele Ferdinand si regina Maria, precum si regele Carol al II-lea.

Manastirea a devenit cunoscuta datorita legendei care spune ca Mesterul Manole si-a zidit sotia (Ana) in peretii manastirii pentru ca aceasta sa nu se mai darame. La terminarea constructiei mesterii care au lucrat la ridicarea manastirii au ramas blocati pe acoperis si pentru a se da jos si-au construit aripi. Toti au murit, iar in locul in care s-a prabusit mesterul Manole a aparut un izvor. Acesta este cunoscut in prezent drept fantana mesterului Manole.

In prezent manastirea se afla pe lista propunerilor pentru patrimoniul mondial UNESCO.

 

 

Sursa foto principala: steffyme.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea