Vacante

#buget #turist #buget mic

5 lucruri pe care orice turist cu buget mic trebuie sa le stie

Banii tot mai putini descurajeaza planificarea unei noi vacante. Cu putina creativitate, insa si cu ceva economii, poti sa continui sa calatoresti si in acest an. Iata in continuare 5 lucruri pe care orice turist cu buget mic de vacanta trebuie sa le stie.


1 Extrasezon


Cu exceptia activitatilor de vacanta care necesita in mod obligatoriu o vacanta in plin sezon turistic , poti alege multe locuri in afara acestei perioade.

In extrasezon vremea nu este tocmai frumoasa, statiunile sunt pustii, iar atmosfera de vacanta lipseste cu desavarsire. Totusi, magazinele turistice cu preturi mari sunt inexistente deci ai ocazia sa cumperi din aceleasi magazine ca localnicii la preturi accesibile si sa mananci in localurile obisnuite. Acest lucru inseamna o mai mare apropiere de viata autentica a acelui loc. Muzeele si atractiile turistice pot sa nu fie toate deschise, dar sunt suficiente pentru a nu te plictisi, iar cozile nu mai reprezinta o problema.


2 Biletele de avion in mod calculat


Nu cumpara biletele de avion nici prea devreme, nici prea tarziu. Cu 40-60 de zile inainte de data plecarii ai mai multe sanse sa gasesti cele mai bune preturi. Fa multe simulari, inscrie-te la newslettere si profita de promotii. Nu uita, insa, ca pretul afisat initial ajunge adesea sa fie mult mai mare odata ce parcurgi toti pasii pentru achizitionarea biletului.


3 Drepturile turistului


Intotdeauna intr-o vacanta ceva poate sa mearga prost. Pentru a nu plati suplimentar trebuie sa-ti cunosti drepturile si responsabilitatile in calitate de turist (pasager, client al unui hotel etc). Noteaza de fiecare data numele si functia persoanei cu care vorbesti si cere-ti drepturile. Apoi, vei avea mai multe sanse sa faci o reclamatie .


4 Flexibilitate in privinta datelor de calatorie


Una dintre cele mai bune metode de a economisi bani este sa optezi pentru o vacanta care nu este batuta in cuie. Fii flexibil si poti gasi preturi mult mai avantajoase la cazare sau transport. In cazul biletelor de avion, intre doua zile consecutive diferenta de pret poate fi chiar si de 50 de euro.


5 Cazare pe cont propriu in apartamente


Renunta la hoteluri in favoarea camerelor bed&breakfast sau a apartamentelor. Preturile sunt adesea mai bune pentru noaptea de cazare si nici nu vor exista tot felul de taxe si adaosuri ca in cazul unui hotel. Apoi, nu trebuie sa lasi cate 3-5 euro zilnic pentru menajera si poti sa gatesti propria mancare.

Sursa foto: digitalspirit.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea