Vacante

#coreea de sud #arizona #brazilia #lacuri #canada #destinatii de vacanta #india #lacuri inedite

5 lacuri inedite care merita vizitate

Naturale sau artificiale, lacurile cu forme inedite impresioneaza intreaga lume. Daca nu stii inca ce destinatie de vacanta sa alegi pentru aceasta vara, iti prezentam cateva lacuri ajunse celebre datorita formelor neobisnuite, unele chiar inexplicabile.


1. Lacul Inimii - Coreea de Sud

Lacul Inimii (Hearth Lake) a fost construit de inginerii coreeni, care si-au propus sa faca un lac de acumulare in forma de inima. Dupa cativa ani de la lansarea lacului, inginerii au avut o alta idee: aceea de a construi un pod care sa traverseze lacul si care sa fluidizeze traficul din zona industriala.

Ce este interesant la acest lac este faptul ca, dupa contruirea podului, inima pare sa fie strapunsa de o sageata, asemeni simbolului lui Cupidon.


2. Cotul Potcoavei - Arizona

Cotul Potcoavei (Horseshoe Bend) este unul dintre cele mai spectaculoase lacuri din lume. Acesta are forma unei potcoave si a fost format in milioane de ani de fluviul Colorado.

Cotul Potcoavei este o minune a naturii si a devenit, in ultimii ani, un obiectiv turistic promovat intens de reprezentantii statului Arizona.


3. Lacul Potcoavei - Canada

Si in Canada exista un lac impresionant in forma de potcoava, in apropiere de orasul Morris. La inceput, Lacul Potcoavei (Horseshoe Lak) nu a fost lac, ci unul dintre meandrele unui curs de apa numit Red River. Acum zona este intens vizitata datorita modificarilor pe care le-au facut autoritatile, pentru a usura accesul vizitatorilor.


4. Lacul Sao Paulo - Brazilia

Inginerii brazilieni si-au propus sa contruiasca un lac artificial, care sa aiba forma unei siluete umane. Pentru crearea acestui lac au fost defrisate hectare intregi de jungla, cu toate ca acesta are o lungime de numai 140 de metri. Spre dezamagirea proiectantilor, lacul nu este inca foarte faimos la nivel international, insa chiar si asa lacul nu duce lipsa de vizitatori.


5. Lacul Eros - India

Lacul Eros este primul lac natural care are o forma de inima. Acesta se afla in provincia Kerala din India si se afla la 1398 de metri inaltime deasupra nivelului marii.



Sursa foto: charliestout.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea