Vacante

#emiratele arabe unite #insule #destinatii de vacanta # destinatii turistice #insule artificiale # Khazar #insulele lumii #Mexcalititan #insula spirala #umi hotaru

5 insule uimitoare facute de om!

Atunci cand banii nu mai sunt o problema, creativitatea omului pare sa nu cunoasca limite. Asa se intampla si in cazul acestor insule uimitoare care par a fi rasarit de nicaieri, adevarate paradisuri realizate artificial. Iata 5 locuri uimitoare, potrivit odee.com, care sa te inspire in urmatoarea ta destinatie de vacanta!


1. Umi Hotaru, Japonia

Tokio Bay Away Line este un drum expres care conecteaza orasele Kawasaki, Kanagawa si Kisarazu. Aceasta autostrada a fost realizata dupa ce s-a unit un pod cu un tunel subacvatic. Tunelul este lung de aproape 10 km si incepe in Kawasaki, iar insula Umi Hotaru se afla exact la jonctiunea tunelului cu podul.


 

2. Insula spirala, Mexic

Daca nu-ti permiti sa-ti cumperi paradisul tau tropical, de ce sa nu-l construiesti? Cam asa a gandit si Richie Sowa in 1998, cand a folosit peste un sfert de milion de sticle de plastic pentru a realiza insula. Insula spirala sustinea o casa si mai multe plaje. Din pacate, un uragan a facut-o una cu pamantul, insa barbatul s-a apucat sa construiasca o alta insula si mai mare.


3. Mexcalititan, Mexic

Aceasta insula oras se afla in largul coastei mexicane, in statul Nayarit. Legenda spune ca ar fi locul de nastere al aztecilor, de unde acestia ar fi plecat in pelerinaj in 1091. Acum a devenit o atractie turistica si este accesibila cu barca din portul La Batanza, o zona situata la 40 de km de Santiago.


4. Insulele lumii, Emiratele Arabe Unite

Acest proiect este de fapt un arhipelag construit in largul coastei din Dubai, Emiratele Arabe Unite. Are o suprafata de 55 km patrati si cuprinde 300 insule artificiale care sunt construite astfel incat se aseamana cu harta lumii.


5. Insulele Khazar, Azerbaidjan

Insulele Khazar, cunoscute si ca Insulele Marii Caspice, sunt 41 la numar si se afla la 25 de kilometri sud de orasul Baku, acoperind o suprafata de 3.000 de hectare. Atunci cand vor fi gata, ele vor adaposti aproximativ 1 milion de rezidenti, 150 de scoli, 50 de spitale, centre culturale si universitare, malluri si chiar un traseu de Formula 1. In plus, una din insule va gazdui un imens turn, in valoare de 2 miliarde de dolari, iar intregul proiect va costa 100 de miliarde de dolari.




Sursa foto: woordup.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea