Vacante

#destinati de vacanta #vacanta singur #calatorii

5 destinatii de vacanta pentru persoanele care vor sa calatoreasca singure

Cand vine vorba de vacante, parca niciodata nu poti spune ca e suficient. Atatea tari si orase asteapta sa fie descoperite si lipsa unui partener de calatorie nu ar trebui sa fie un impediment. Macar o data in viata, fiecare dintre noi ar trebui sa experimenteze un solo trip pentru a cunoaste si a observa lucruri care altfel ti-ar putea scapa.

Sa calatoresti singur inseamna mai multa libertate, mai mult control, dar si mai multa responsabilitate. Siguranta trebuie sa fie mereu o prioritate, iar destinatiile alese cu grija. Iata lista noastra scurta cu cele mai bune si atragatoare orase pentru persoanele care vor sa calatoreasca singure.

Quebec

Cu stradutele sale neobisnuite si cu o arhitectura impresionanta, Quebec este cu siguranta un oras pe care trebuie sa il vezi in aceasta viata si unul dintre cele mai sigure locuri pentru calatorii singuri.

Iti recomandam sa te plimbi pe jos pentru a explora singurul oras fortificat din America de Nord, la nord de Mexic: poti merge pe zidul lung de trei mile, poti face turul portilor si al fortaretelor antice si ar merita sa te opresti sa asisti si la schimbarea garzilor.

Bali

Bali s-a transformat in ultimii ani intr-o destinatie foarte populara. Odata cu publicarea romanului Eat Pray Love, a capatat conotatiile mistice ale unui loc in care te poti regasi si iti poti afla sensul vietii. in plus, se spune ca oamenii sunt cei care fac acest loc special, fiind incredibil de prietenosi, calzi si primitori.

Exista de asemenea, una dintre cele mai prietenoase culturi de backpacking pentru tineri, ceea ce inseamna ca veti gasi intotdeauna cu cineva cu care sa schimbati impresii.

Verona, Italia

In caz ca vrei sa iti oferi o excursie eleganta si luxurianta, Verona este locul ideal. Oras pitoresc italian, patrimoniu mondial UNESCO, Verona se mandreste cu o istorie impresionanta si cu monumente romane antice in stare excelenta, precum amfiteatrul Arena di Verona, construit in primul secol si inca activ in prezent.

Pentru un rasfat complet sfatul nostru este sa iti rezervi o camera la Palazzo Victoria. Interioarele sunt facute special ca pentru o printesa si, de fapt, sunt atat de dragute incat s-ar putea sa nu vrei sa te mai intorci acasa. Iar daca te-ai saturat sa te odihnesti, cu siguranta vei dori sa incerci barul hotelului, unde decorul este la fel de bun ca bauturile.

Moorea, Tahiti

Pentru "detoxifiere digitala" iti recomandam Mooréa, o mica bucata de rai din Polinezia Franceza. Cu o populatie de doar 16.000 de locuitori, nu este nimeni in jur care sa te distraga de la misiunea ta de relaxare completa. Poti sa te plimbi, sa stai soare sau sa inoti in propria piscina - vei fi doar tu si sunetul valurilor.

Fa-ti timp sa inchiriezi si o bicicleta: te poti plimba astfel pe intreaga insula intr-o singura zi. Cu intinderi de ocean cat vezi cu ochii si privelisti maiestuoase asupra muntilor in spatele tau, aceasta este optiunea ideala pentru o excursie care sa iti incarce bateriile.

Marsilia, Franta

Premiata drept Capitala Europeana a Culturii in 2013, Marsilia a vazut o crestere uriasa a dezvoltarii artistice si arhitecturale. Fiind al doilea oras ca marime al Frantei, Marsilia este si unul dintre cele mai frumoase: stradute fermecatoare, privelistea Coastei de Azur si dupa-amiezile pline de soare fac din aceasta destinatie una plina de caracter si de istorie.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea