Vacante

#oferta cazare # infoturism #cazare ieftina #sejur ieftin #vacante ieftine

5 destinatii de concediu la care poti ajunge cu masina

Masina nu este utila doar pentru a te duce la serviciu, ci si pentru a te purta oriunde in lume. E drept ca unele destinatii indepartate sunt greu accesibile doar cu autoturismul personal, insa poti vizita tari precum Croatia sau Grecia de la volanul masinii tale. Si mai ales Romania!

 

Se spune ca inainte sa pleci sa vizitezi alte tari trebuie sa fi ajuns sa o cunosti bine pe a ta. Cu alte cuvinte, sa fi strabatut Romania in lung si-n lat, sa-i fi descoperit minunatiile si apoi sa pornesti in cautarea altor locuri interesante. Iar tara noastra are, Slava Domnului, multe de oferit.

Trasnfagarasan si Transalpina

Transfagarasanul si Transalpina sunt doua sosele spectaculoase. Vin turisti din toata lumea pentru a le strabate cu masina, astfel ca ar fi si pacat sa nu le fi traversat si tu macar o data. Asigura-te ca ai incarcata bateria aparatului de fotografiat, caci nu te vei satura sa imortalizezi peisajele spectaculoase care iti vor iesi in cale. Daca te prinde noaptea in zona nu trebuie sa iti faci griji. Vei gasi usor cazare la pensiuni si chiar la hoteluri.

Croatia

Daca vrei, in schimb, sa iesi cu masina din tara, atunci poti sa o pornesti spre Croatia. Tara aceasta te va incanta cu siguranta. Are o multime de statiuni unde marea si multele sunt in acelasi loc, oferind privelisti absolut incantatoare. Brela, Plitvice si Dubrovnik sunt doar cateva dintre orasele pe care le poti include in itinerariul tau la volan.

Grecia

Grecia este una dintre destinatiile favorite de vacanta ale romanilor. E drept ca cel mai usor ajungi cu avionul, insa daca vrei sa ai libertate de miscare, atunci e bine sa o pornesti la drum cu propria-ti masina. Iti stabilesti itinerariul dorit, cauti cazare la hoteluri din zona si te opresti atunci cand vrei si unde vrei tu. Iti vine in ajutor si aplicatia Infoturism, cu ajutorul careia poti face rezervari de oriunde si la orice ora direct de pe telefonul tau mobil.

Muntenegru

Te vei indragosti iremediabil de aceasta tara micuta aflata nu departe de noi. Trebuie sa ajungi neaparat la Budva, despre care se spune ca ar fi „perla ascunsa a Adriaticii”, un oras vechi cu plaje imense, nisip fin si cele mai albastre ape ale Adriaticii. De aici nu ai decat sa pornesti in explorarea Canionului Tara sau a Parcului National Durmitor. Ulcinj Riviera este cea mai aglomerata statiune din Muntenegru datorita unei plaje unice in Europa, Velika Plaza, un loc deosebit de romantic, o plaja cu multe cotloane izolate.

Malta

Probabil ca nu te asteptai sa iti propunem o destinatie atat de... indepartata. Sunt aproape 3.000 de kilometri pana acolo, e adevarat, insa merita sa conduci atata drum, vei vedea. Valletta, capitala Maltei, este comparabila cu Tenerife la frumusetea peisajelor, dar nu si la costuri, fiind o alegere inspirata pentru turistii cu bugete pregatite pentru vacante in Grecia, Turcia sau Bulgaria. Atentie! Pentru ca a fost o colonie britanica, in orasele malteze se circula si acum pe partea stanga, iar masinile au volanul pe partea dreapta. Oferte de cazare vei gasi din plin, trebuie doar sa stii unde sa le cauti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea