Vacante

#praga #salzburg #vacanta de iarna #orase vacanta # vacanta amsterdam

5 cele mai bune orase pentru vacanta ta de iarna

Bauturile fierbinti servite direct pe partiile pline de zapada, apusurile de soare privite pe lacurile inghetate sau linistea de care ai parte in aceasta perioada constituie tot atatea motive pentru care orasele de mai jos merita vizitate in anotimpul rece. Iata cele mai frumoase cinci orase din lume pe timpul vacantei de iarna, potrivit CNN.com.

1. Praga, Republica Ceha

Cu turlele bisericilor acoperite de zapada si strazile pietruite si intortocheate, farmecul orasului Praga poate fi descoperit si admirat in toata splendoara sa pe timpul iernii. Asta pentru ca in aceasta perioada, orasul de vis este, relativ, liber de turisti.



Acum, in centru au fost instalate felinare pe baza de gaz, adaugand o nota de romantism plimbarilor intre targurile de Craciun si cafenele. De asemenea, poti vizita Teatrul Estate, locul unde Mozart a sustinut, in 1787, premiera mondiala a operei "Don Giovanni".

2. Salzburg, Austria

Cand spui vacanta de iarna nu ai cum sa nu te gandesti la orasul austriac Salzburg. Este locul perfect pentru relaxare in anotimpul rece, cu vizite in pietele traditionale. Aici a fost cantat pentru prima oara si celebrul colind "Silent Night", in anul 1818. Muzeul Panorama organizeaza o expozitie de Craciun pe care o poti vizita pana pe 12 ianuarie.

3. Tromso, Norvegia

Tromso este cunoscut si sub denumirea de "capitala arctica". Se spune despre el ca este cel mai frumos oras al Norvegiei, iar de aici se pot privi celebrele "lumini ale nordului". Totodata, in Tromso sunt cateva muzee fascinante, inclusiv Muzeul Polar, care te poarta in istoria expeditiilor polare.

4. Amsterdam, Olanda

Iarna, muzeele Amsterdamului nu sunt deloc aglomerate, acum fiind momentul propice pentru a le vizita. Daca esti pasionat de teatru poti vizita Royal Carre Theatre, construit initial pentru a gazdui un circ, iar daca vrei sa faci shopping, zonele mici de cumparaturi, asa cum este Haarlemmerstraat, sunt mai bune decat magazinele mari.

5. Nagano, Japonia

Celebrul oras, gazda a jocurilor Olimpice de Iarna in 1998, Nagano este locul de plecare perfect pentru a explora statiunile de schi din apropiere. Iar daca vrei sa te incarci cu energie si sanatate, poti face o vizita la izvoarele geotermale de la periferie.

Tot aici, poti vizita templele budiste sau muzeul de folclor "Togakushi Minzoku-kan", unde vei afla povestea luptatorilor ninja care se antrenau odinioara aici. Templul Zenko-ji, construit in secolul VII, este cel de-al treilea templu din lemn, ca marime, din Japonia.



Sursa foto: allabroaduk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea