Vacante

#vacanta #transport # sfaturi de vacanta #ocazii #autostop

4 sfaturi pentru calatoriile cu autostopul in Europa

Un sejur in Europa nu inseamna neaparat si rezervarea locurilor la tren, autocar sau avion. Deplasarile cu autostopul sunt o moda in tarile europene, chiar daca prea putini turisti din Romania se avanta in astfel de itinerarii. Iata mai jos sfaturile necesare pentru a traversa Europa cu autostopul.

1. Niciodata singura la autostop

Autostopul nu este pentru tinere neinsotite. Chiar si in statele nordice, unde mersul "la ocazie" este un obicei inradacinat, nu este recomandat ca femeile sa practice autostopul fara a fi insotite. La drum lung, chiar si in grup de cate doua, femeilor li se recomanda sa foloseasca rutele circulate, sa se aseze in locuri iluminate si sa converseze si sa mentina contactul vizual cu soferul pe toata durata calatoriei.

2. "La ocazie" cu rezervare

Pentru multi dintre soferii de cursa lunga, luarea autostopistilor in masina este o mana cereasca, mai ales daca sunt nevoiti sa conduca ore in sir. De altfel, iti poti face "rezervare" la autostop pe unele site-uri, cum ar fi: blablacar.com sau hitchhikers.org, unde se posteaza traseele pe care doritorii de tovarasie la drum urmeaza sa le parcurga. Este o varianta mai sigura de a calatori, cu conditia sa ajungi la locul de intalnire la timp. Iar rutele strabat cam toata Europa.

3. Dotari obligatorii

Din bagajul de autostopist nu trebuie sa iti lipseasca umbrela sau pelerina de ploaie, permisul de conducere, in conditiile in care soferul masinii vrea sa il inlocuiesti la volan, marker si un set de cartoane pentru confectionarea semnelor pe care sa treci destinatia ta.

Carduri si cecuri de calatorie, precum si rezerve de bani trebuie sa iti impanzeasca diverse buzunare secrete ale bagajului. Chiar daca nu ti se cere sa platesti benzina consumata, tot va trebui sa aloci bani pentru o apa minerala, cola, bere fara alcool sau cafea. Tine bagajul tot timpul cu tine pentru a nu te trezi abandonat in mijlocul drumului.

4. Timpi de asteptare

In acest caz, problema tine atat de drumul pe care te afli, cat si de mentalitatea soferilor. Nordicii, in general, sunt mai receptivi la autostopisti, prin prisma propriilor experiente din tinerete. Anglia, Suedia, Danemarca, Finlanda si Olanda sunt ideale din punctul acesta de vedere.

Pana si tarile din estul Europei au un timp de asteptare la marginea soselei considerat mediu. Rabdarea iti va fi pusa la incercare in tari precum Italia si Spania, unde poti petrece ore in sir la marginea unei sosele pana cand prinzi o ocazie.

Sursa foto: canadasrock.ca

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea