Vacante

#turism #rauri #rauri artificiale #river-rafting

4 rauri artificiale din lume pe care poti sa practici river-rafting

River-raftingul este atat un sport, cat si o activitate de recreere menita sa-ti ridice adrenalina la cote maxime pentru ca tu sa te bucuri de o vacanta de neuitat. In Romania, raftingul se face in zonele montane, deoarece nu exista niciun traseu artificial amenajat in acest sens. In strainatate, insa, situatia este diferita. Iata 4 cursuri de apa perfecte pentru pasionatii de river-rafting create de mana omului.


1. Augsburg Eiskanal, Germania

Eiskanal a fost primul rau artificial din lume creat pentru practicarea river-raftingului. Potrivit mnn.com, canalul cu ape repezi a fost construit in 1972 pentru Olimpiada de Vara de la Munchen, iar cursul pavat cu ciment este folosit si astazi de pasionatii acestui sport. Recent, aici a avut loc Campionatul mondial pentru canoe pe whitewater si cel de caiac slalom.


2. Ondrej Cibak Whitewater, Slovacia

Cel de-al doilea curs artificial de apa rapida din Europa este Ondrej Cibak Whitewater din Slovacia. Acest curs artificial se foloseste de puterea barajului raului Vah, al doilea ca marime din tara. Ca si rivalul sau din Germania, aceasta intindere de apa are amenajate zone pentru spectatori, aici avand loc numeroase concursuri de caiac-canoe.


3. Columbus Whitewater, Georgia, SUA

Unul dintre cele mai mari cursuri de apa rapide urbane se gaseste in orasul Columbus, din statul american Georgia. Traseul apei curgatoare intr-un ritm alert trece chiar prin centrul orasului si este lung de peste patru kilometri. Aici sunt organizate zilnic excursii cu barca, atat pentru incepatori, cat si pentru familii.


4. Centrul International Cardiff Whitewater, Marea Britanie

Cursul de apa lung de aproape 250 de metri se adreseaza tuturor, indiferent de nivelul de experienta. Desi cu o lungime foarte mica, raul artificial poate oferi senzatii tari, intrucat debitul poate fi schimbat printr-o simpla apasare de buton. In plus, aici exista si o scoala unde doritorii pot fi initiati in tainele acestui sport extrem.



Sursa foto: songerwhitewater.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea