Vacante

#vacanta_iarna # sfaturi de vacanta #calatorie iarna #calatorie confortabila

4 pasi pentru calatorii de iarna confortabile si sigure

Calatoriile iarna sunt stresante din cauza vremii urate care duce la aglomeratie si asteptari interminabile in aeroporturi. Daca iti iei cateva masuri de precautie, poti calatori confortabil si in siguranta chiar si in sezonul rece.


1 Cauta o cazare sigura

Multi turisti care merg sa petreaca la munte cateva zile se plang de serviciile proaste: camere neincalzite corespunzator, probleme cu apa calda, drumurile blocate de zapada etc. Cand cauti cazare, intereseaza-te care sunt conditiile oferite de hotelul, pensiunea sau vila in care urmeaza sa stai, precum si de zona, in general.

Poti gasi informatii utile pe forumuri sau in review-uri, astfel incat sa eviti surprizele neplacute.


2 Zboara cu avionul cat mai devreme

Iarna, o cadere consistenta de zapada poate duce la amanarea zborului sau la diverse intarzieri, situatii care te obliga sa petreci multe ore in aeroport. Cumpara bilet de avion la prima ora, astfel incat, daca zborul este anulat, compania sa-ti dea bilet pentru urmatoarea ora. Iarna, in timpul zilei, poti pierde multe ore asteptand ca situatia sa fie rezolvata.

Nu uita ca in orase in care iernile sunt grele, cu multa zapada si gheata, zborurile pot avea intarzieri de cel putin 2-3 ore din cauza procedurilor obligatorii de degivrare.


3 Pregateste-te pentru un drum greu cu masina

Daca trebuie sa pleci cu masina personala la drum, iarna, este important sa-i faci o verificare inainte de plecare si sa planifici bine traseul. Ia cu tine rezerve de mancare, paturi si baterii.

In cazul in care ai cumparat un circuit turistic iarna, trebuie sa stii ca in sezonul rece o astfel de calatorie este mai dificila decat vara. Fiecare oprire la obiectivele turistice, la masa sau in pauzele de toaleta este obositoare. Cu haine groase pe tine, intr-o zi friguroasa, este mai greu sa te bucuri de ceea ce experimentezi. Un termos cu ceai cald si o pereche suplimentara de sosete pot sa sporeasca gradul de confort.


4 Fa bagajul potrivit pentru iarna

Bagajul din iarna este mai greu decat unul obisnuit, din vacanta de vara. Alege un geamantan mai usor si pune in el numai lucrurile de care ai stricta nevoie!

Sursa foto: goeasteurope.about.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea