Vacante

#concediu # sfaturi de vacanta #planificare concediu

4 pasi in planificarea concediului din 2013

Planifica-ti din timp vacanta din 2013 si profita de avantajele implicate. Daca stii unde vrei sa mergi la anul in concediu, urmareste ofertele de vacanta si fa-ti un buget special pentru calatorii. Te vei organiza mai bine si vei putea sa te bucuri de avantajele planificarii unei vacante din timp.


1 Stabilirea destinatiei de vacanta pentru 2013

Gandeste-te ce locuri ti-ar placea sa vizitezi in 2013. Celebra publicatie Lonely Planet a listat topul celor mai bune tari si orase pentru anul 2013. In "Top 10 countries" sunt destinatii apropiate precum Muntenegru si indepartate ca Sri Lanka si Coreea de Sud. In "Top 10 cities" sunt orase faimoase ca San Francisco si altele necunoscute ca Hyderabad, in India.

Alte destinatii care merita sa fie vizitate in 2013 sunt cele in care au loc evenimente mari. In Brazilia se desfasoara in iulie FIFA World Cup si in august au loc Jocurile Olimpice de Vara. Pasionatii de tenis pot merge in Londra in luna iulie, la Wimbledon.

Cu ocazia sarbatorilor (Sfantul Valentin, Dragobete, 1 Martie etc), ia-ti cateva zile libere si mergi in destinatiile reprezentative pentru aceste sarbatori. Viziteaza Verona de Ziua Indragostitilor sau Ierusalimul de Paste.

2 Cauta cea mai buna oferta de cazare

Dupa ce ai ales destinatia pentru 2013, cauta la agentiile de turism oferte de cazare. In paralel, cauta oferte pe site-urile de booking online.

Pe langa hoteluri, ia in considerare varianta unor apartamente, vile, studiouri. Vara, intr-un grup de prieteni sau cu familia, poti inchiria o vila de lux pe riviera franceza sau in Toscana la un pret accesibil, impartit la numarul de persoane.

3 Cauta bilete de avion pentru 2013

Aboneaza-te la newslettere sau verifica in mod constant site-urile de rezervari de bilete de avion. Pastreaza bani pe card pentru a putea cumpara imediat ce gasesti o oferta convenabila. In unele cazuri, nu vei gasi bilete de avion cu un an inainte deoarece site-urile nu afiseaza zboruri atat de indepartate. Contacteaza direct compania aeriana sau o agentie.

4 Planifica evenimentele si vizita la obiective

Cumpara online bilete la evenimente importante unde acestea se epuizeaza repede, cum sunt Carnavalul de la Rio de Janeiro, concertul unui star pop, baluri vieneze, Carnavalul de la Venetia.

Fa rezervari la obiectivele cu restrictii legate de accesul publicului, cum este cazul picturii Cina cea de Taina, aflata in biserica milaneza Santa Maria delle Grazie.

Sursa foto: taylorwimpeyspain.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Top

Cauta-ti perechea