Vacante

#napoli #vacanta #peru #spania #hawaii #destinatii de vacanta #italia #Arequipa #Puerto de la Cruz #inulele canare #hilo

4 orase care ar putea avea soarta miticului Pompeii

Vulcanul Vezuviu a schimbat pentru totdeauna soarta orasului roman Pompeii acum aproape 2.000 de ani. Astazi, desi amenintarea lor este mai putin iminenta, numerosi vulcani "adormiti" s-ar putea trezi la viata si transforma in amintire o puzderie de asezari. Iata care sunt cateva dintre localitatile care, intr-o buna zi, ar putea deveni atractii turistice aidoma miticului Pompeii!

1. Napoli, Italia

Orasul Napoli este unul dintre cele mai amenintate de o eventuala eruptie a aceluias vulcan care a transformat in cenusa Pompeii, Vezuviul. Amplasat si in apropierea supervulcanului Campi Flegrei, Napoli risca sa aiba parte de o soarta trista intr-un viitor nu foarte indepartat, tinand cont de faptul ca acest supervulcan da semne de "trezire" deja de cativa ani.

Pentru moment, totusi, amenintarea nu este iminenta, iar Napoli se bucura si de protectia oferita de curentii de aer, care au tendinta sa bata inspre nord-est.

Sursa foto: telegraph.co.uk

Sursa foto principala: tourists360.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din vacante-calatorii

Cauta-ti perechea